x

Humani Billy Agić prodao svoj novi auto kako bi spasio djevojčicu iz Kalesije!

Billy Agić poznat je bh. javnosti po svojim humanim djelima. Već dvije godine ovaj čovjek iz Tešnja spašava živote ljudi i pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Nedavno je odlučio donirati bubreg, a sada je prodao automobil kako bi spasio 11-godišnju djevojčicu Nejlu.

Nejla iz Kalesije ima mnogo zdravstvenih problema. Da bi preživjela, hitno mora operisati kičmu, a operacije se treba izvesti u Zagrebu. Za operaciju je potrebno 12.000 eura. Billy je ``podigao`` ljude iz BiH i dijaspore na noge i u rekordnom roku skupljeno je 12.000 KM, ali pošto to nije bilo dovoljno, odlučio je prodati svoj novi automobil Golf 7 GTI.

 

``U frci sam s vremenom. Moram je spasiti. Auto će već danas oko 16 sati biti prodato. Dolazi čovjek iz Mostara. Kupim si bicikl i uživat ću``, rekao nam je Agić uz osmijeh.

 

Automobil je kupio prije četiri mjeseca i kada je čuo za Nejlin slučaj shvatio je da ne može i ne želi biti sebičan, te da će biti sretan i s Golfom 2.

 

Agić je postao izuzetno popularan. Na Facebooku ga prati više od 85.000 ljudi, a on ih redovno informiše o svojim akcijama i upućuje apele zahvaljujući kojim mnogim ljudima stigne pomoć u pravo vrijeme. Svoj život je posvetio drugima.

 

``Odrastao sam u teškim uvjetima života, a kada mi se drug Amar Jahić ubio, shvatio sam da je ovo sve prolazno. Ovo je samo jedno malo putovanje da Bog vidi kakvi mi u biti jesmo ljudi``, rekao nam je Agić.

 

Ističe kako ga najviše razočara kada ne može nekome preko noći pomoći i promijeniti život. Za sebe nema vremena, ali ne želi ništa više i ne traži.

 

``Samo daj Bože zdravlja, meni ništa ne treba``, poručio je Agić.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.