Humanitarni koncert: Pomozimo Sedini Marić

01.03.2015 17:00
humanitarni-koncert-pomozimo-sedini-maric-main

Tridesetpetogodišnja diplomirana ekonomistica i samohrana majka iz Mostara, Sedina Marić, već godinu dana se bori sa zloćudnim melanomom kože.
Melanom je tumor pigmentiranih stanica kože i to je najčešća bolest kože koja može dovesti do smrti. Njezin melanom kože je metastazirao, a liječenje ove bolesti je jako skupo.

Postoji lijek Vemurafenib koji se pokazao uspješnim kod dosadašnjeg liječenja ove teške bolesti, ali je jako puno košta. Lijek je potrebno uzimati bar 8 mjeseci što iziskuje troškove od 100.000 KM, što joj Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH nije odobrio.

 

U skladu s tim na incijativu članova koji su nekad djelovali pod imenom humanitarne organizacije „Bolje sutra“ došla je ideja i o realizaciji još jednog humanitarnog koncerta na području grada Mostara koji će se za Dan Nezavisnosti 1.3. održati u Blagaju u Domu kulture sa početkom u 19 sati. Koncert će podržati mnogi estradni umjetnici, kako iz Mostara tako i širom BIH.

 

Također  koncert se ne bi uspio realizirati da nije dobrih ljudi koji su u ovim mladim ljudima vidjeli i prepoznali šansu da će Sedini Marić tog 1.3. u mnogome pomoći. Na koncert će učestvovati Mustafa Omerika, Dario Šunjić, Selma Repeša, Emir Pihljak, Emrah Emšo, učesnici Hayatovog show-u programa „Zvijezda možeš biti ti“, Kulturno umjetničko društvo „Blagaj“ kao i par gostiju iznenađenja koji su kao i dosta puta do sada izašli u susret samim organizatorima i podržali Sedinu za njeno bolje sutra.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.