x

Humanitarni koncert u Tuzli: Prikupljeno 4.100 KM za liječenje Fahrudina Hodžića!

Plemenita ideja za pomoć četrnaestogodišnjem Fahrudinu Hodžiću iz Donjih Petrovica (Pasci) okupila je na koncertu u Bosanskom kulturnom centru mnoge humaniste. Koncert pod nazivom ``Pjesmom za Fahru`` organizovali su ``Umijeće življenja`` Tuzla u saradnji sa ``Školom pjevanja Lejle Teskeredžić`` i ``Dirty Angels Crew``. 

Dječak Fahrudin je nakon pada sa balkona u petoj godini svoga života ostao poluslijep. 

 

- Kako je njegova porodica u teškoj materijalnoj situaciji, nisu u mogućnosti finansirati operaciju, mi smo se odlučili da pomognemo i organizujemo ovaj koncert. Za Fahrudinovo liječenje potrebno je 5.000 konvertibilnih maraka, a mi smo kroz dosadašnje aktivnosti, uključujući i prodate ulaznice od ovog koncerta, uspjeli da prikupimo 4.100KM. Potrebno je još 900KM i ovaj dječak je korak bliže da povrati svoj vid – rekao je za Tuzlarije Admir Adilović, osoba koja je nazaslužnija za održavanje koncerta. 

 

Publici u BKC-u se nakratko obratio i Fahrudin koji je hrabro izašao na scenu i zahvalio se svima koji mu pomažu. 

 

U jednoiposatnom programu udruženim snagama za Fahrudinovo ozdravljenje su pjevali: Adna Salković, Armin Malkić, Nera Salkić, Anela Arifi, Dino Mešić, Amra Karić, Edin Nalović, Ilda Ismaili i Amar Ibrić, a plesnu tačku izveli su i članovi ``Dirty Angles Crew`` iz Tuzle. 

(Tuzlarije.net)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.