x

Humanitarnom akcijom - ``Pokloni marku za ružičastu traku`` Mercator se uključio u borbu protiv raka dojke!

Mjesec oktobar je službeno proglašen mjesecom borbe protiv raka dojke a bitku  protiv ove opake bolesti svake godine izgubi oko 500 žena u Bosni i Hercegovini. U cilju podizana svijesti o raku dojke i sa namjerom da upozna žene sa mogućim simptomima radi ranog otkrivanja ove opake bolesti, Mercator je realizovao humanitarnu akciju „Pokloni marku za ružičastu traku“.

povratka Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine, realizovali smo humanitarnu akciju „Pokloni marku za ružičastu traku“. U saradnji sa članicama udruženja za borbu protiv raka dojke „Rubin“ i  „Iskra“ , kupcima su u Sarajevu i Banja Luci dijeljene brošure, skretana je pažnja na značaj ranog otkrivanja simproma bolesti, odgovarano je na brojna pitanja i dijeljene su ružičaste trake, univerzalni simbol borbe protiv raka dojke. Ohrabruje nas činjenica da i ovakve akcije potiču žene na značaj ranog otkrivanje simptoma ove bolesti. Željeli smo poručiti našim majkama, suprugama, kćerkama i bakama,  da uzmu zdravlje u svoje ruke i podići svijest kod žena da se ova bolest može pobijediti ako se otkrije na vrijeme. Našim kupcima smo dali mogućnost da se uz simboličnu donaciju, uključe u ovu humanitarnu akciju i za to budu počašćeni ukusnim muffinima. Za tri dana trajanja akcije, podijelili smo preko četiri hiljade muffina a prikupljena sredstva smo uručili Udruženjima za borbu protiv raka dojke.– rekao je direktor društva Ahmet Koštreba.

 

Karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje žena u cijelom svijetu pa i kod nas u Bosni i Hercegovini. Prema nekim podacima, svake godine u Bosni i Hercegovini oko 1600-2000 žena oboli od ove opake bolesti i na ovaj način smo željeli ukazati na značaj samopregleda, kao važnog dijela zdravstvene kulture i uloge u ranom otkrivanju promjena na tijelu.

 

Danas je  u  Mercator centru Ložionička i Mercatoru centru Borik izvršeno uručenje sredstava koja su prikupljena u ovoj humanitranoj akciji. Direktor društva Ahmet Koštreba i direktorica marketinga Irena Miličević su članicama Udruženja za borbu protiv raka dojke „Rubin“ uručili simboličnu plaketu, a u Banja Luci je plaketu Udruženju „Iskra“ uručio direktor Mercatora za područje RS Nedeljko Maličević.

 

Mercator će i dalje podržavati humanitarne akcije i sve inicijative koje su značajne za zdravlje ljudi, obrazovanje i opšti napredak društva.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.