x

Hyundai Intrado koncept!

Novi koncept koji dolazi ispred kompanije Hyundai, prvi put će se predstaviti pred očima javnosti već iduće sedmice, na sajmu automobila u Ženevi. Uoči njegove zvanične, svjetske premijere, ova kompanija je odlučila da na internetu predstavi i njegove službene fotografije. Ovo je ujedno i najnoviji koncept i prvi automobil koji je Hyundai proizveo pod dirigentskom palicom Petera Schreyera.

Vanjski izgled ovog automobila evolucija je već poznatog Hyundaijevog stilskog izdanja, a fokusiran je na aerodinamičku efikasnost i minimalizam u detaljima. Konstrukcija je sačinjena od laganoč čelika koji je sama kompanija razvila, i to u svojoj fabrici čelika.

Putnička kabina je takođe za svaku pohvalu! Funkcionalna, a tako jednostavna, opremljena je najnaprednijim materijalima, ventilacijskim otvorima koji su prozirni, a ugljenična vlakna su takođe vidljiva prilikom samog ulaska u kabinu. Sama središnja struktura sačinjena je od karbona, a proizvedena je korištenjem potpuno novih tehnologija spajanja, koje Hyundai namjerava da zaštiti kao svoje privatno vlasništvo.

Automobil energijom snabddijeva hidrogenska goriva ćelija potpuno nove generacije, koja je upotpunjena sa 36 kW litijum – jonskom baterijom. Punjenje ove baterije traje samo nekloliko minuta, a jednim punjenjem možete da pređete impresivan domet – od 600 kilometara. 

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.