x

I djevojke ostavljaju srce na terenu?!

Pomalo je neobično da se baš djevojke zanimaju za najveću sporednu stvar na svijetu - fudbal, međutim činjenica jeste da je, sve više djevojaka koje aktivno prate utakmice svojih voljenih klubova. Upravo iz te ljubavi prema klubu, dana 10.11.2007.godine /subota/, zvanično je osnovana i ženska navijačka podgrupa LE SORELLE AZZURRE, koja se predstavila na utakmici F.K. Željeznicar - N.K. Travnik.

Članice ove grupe, su već godinama zaražene fudbalskom, tačnije navijačkom groznicom i ne propuštaju ni jednu utakmicu na domaćem terenu, a neke čak idu i na gostovanja. Ljubav prema Želji je bila osnov na kojem se počelo graditi jedno izuzetno veliko i jako prijateljstvo, pa su se članice počele zvati međusobno sestricama, iz čega je i nastao naziv LE SORELLE AZZURRE tj. Plave sestre.
Djevojke su nerazdvojne i kažu da je Željo nešto najbolje što im se u životu dogodilo. Svaku Željinu pobjedu doživljavaju kao svoju i jednoglasne su po pitanju realizacija vezanih za doprinos tribine. Uz klub su i kad se gubi i kad se pobjeđuje, pa tako ni ove sezone kada je Željo u maloj krizi s rezultatima, nisu propustile niti jednu utakmicu.

Osnivačice grupe su Ines C. i Lana L., koje su došle na ideju da okupe ostale djevojke s tribine, kako bi i TM imali jednu aktivnu navijačku žensku skupinu. Ideju ovih dvaju djevojaka podržali su i momci s tribine i kao rezultat svega nastao je i transparent sa natpisom naziva podgrupe i djevojkom s bar šalom i kačketom kao simbol stila, koji karakteriše pripadnice LSA. Ovo je tek prva stepenica u ostvarivanju zamišljenjih ciljeva grupe, na kojoj će se vrlo brzo nadograditi i izrada dukserica, kačketa, šalova i sl. Početnu ekipu čine: Ines, Lana, , Zerina, Amina, Amina, Neira, Ena.. Ove djevojke Želju nazivaju svojom antidrogom i kažu da su najsretnije kada su na jugu i daju podršku svom voljenom klubu.
LE SORELLE AZZURRE imaju svoje standardno mjesto na tribini, i to u samom srcu tribine u tzv. kopu, gdje ne štede ni grla ni dlanove, podržavajući plavo-bijeli tim. Čak i u slobodno vrijeme, ni jedan izlazak im ne moze proći bez da komentarišu akcije na utakmicama, rezultate i slično. Prije svake utakmice se spremaju bar dva dana unaprijed, prognozirajući igru, strijelce, taktiku, te ponavljaju navijačke pjesme u kafićima, u kojim se okupljaju. Noć uoči utakmica, pogotovo kada su derbi utakmice u pitanju, često imaju nesanicu i odbrojavaju sate do početka utakmice. LSA imaju punu podršku većine kolega s tribine. One kažu da, na onu manjinu koja se ne može pomiriti s tim da postoje djevojke koje se nekad bolje razumiju u sferu fudbala i navijanja, one i ne obraćaju pažnju. Ova ženska navijacka grupacija je spoj mladosti i ludosti, koja će vječno širiti svoju ljubav prema plavoj boji!

A. K.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.