x

IDE KAO RAKETA: Mercedes G63 AMG Posaidon od 850 KS do stotke juri za nevjerojatnih 3,6 sekundi!

Snaga 5,5-litrenog twin-turbo V8 motora je zahvaljujući optimizaciji motora povećana na 850 KS, pa uz ekspresno ubrzanje ima maksimalnu brzinu od 285 km/h.

Robusni Mercedes G63 AMG jedan je od najimpozantnijih automobila na cesti. Vlasnici istih nigdje ne prolaze nezamijećeno, a uz to na raspolaganju imaju 571 KS ispod poklopca motora. Ipak, u njemačkoj tuning kući Posaidon smatraju da to nije dovoljno, pa je tako snaga 5,5-litrenog twin-turbo V8 motora povećana na 850 KS! Ubrzanje do stotke sada traje gotovo nevjerojatnih 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 285 km/h.

 

U Posaidonu su iznimno ponosni na performanse njihovog modela koji upravo zbog svoje snage dobio kodno ime RS 850. Spomenuto ubrzanje zvuči gotovo nevjerojatno budući da ovaj masivni SUV ima više od 2 tone, a ubrzava bolje od pojedinih superautomobila. Naravno, uz motor je dorađen i mjenjač, a ugrađene su i nove kočnice s modela S63 AMG. Za još bolji vizualni dojam, ova mrcina postavljena je na 22-inčne naplatke, a zanimljivo da je ugrađen i novi adaptivni ovjes. Karoserija je lakirana u upečatljivu Solar Beam žutu boju a tu je i mnoštvo karbonskih dodataka. Unutrašnjost se može personalizirati po željama kupca, a iz ove tuning kuće odlučili su ovaj primjerak iznutra urediti karbonskim elementima i kožom sa žutim koncem. Zasad nije poznata cijele dorade, no sigurni smo kako će budući kupci morati keširati pozamašan iznos da bi se postali vlasnici ovog impresivnog SUV-a.

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.