x

ISPOVIJEST KOMUNALCA: Nisam mogao da gledam u dijete!

Čekali smo patrolu policije desetak minuta, ali nama je to bila vječnost. Igor je sjedio na ubici, a ja sam mu držao glavu. Bio je snažan. Žena je kukala, druga je nosila mrtvo dijete, na sve strane je bila krv i čula se vriska... Ovako nešto vidjeli smo samo na filmu, a mnogo čega se ne sjećamo.

Ovo za ``Novosti`` pričaju dva heroja masakra ispred Centra za socijalni rad Rakovica, komunalni policajci Miloš Nikolić (30) i Igor Milosavljević (43). Oni su golim rukama spriječili Marka Nikolića (43) da nastavi sa ubijanjem, nakon što je u srijedu, ispred ove ustanove, usmrtio četvorogodišnjeg sina i ženu Maju Đorđević (38), a povrijedio troje službenika.

 

- Parkirali smo auto u neposrednoj blizini Centra i htjeli smo da iskoristimo pauzu - prisjeća se Milosavljević. - Čuli smo ženski glas da doziva ``Čovjek ubada ljude!`` Bez pendreka smo pritrčali ne znajući šta nas čeka, odreagovali smo instinktivno i tek danas shvatamo šta je sve moglo da se desi.

 

Kako su nam gotovo uglas opisali, komunalci su zatekli momenat kada je Marko nasrtao na službenike Centra za socijalni rad, poslije već učinjenog zločina. Vidjeli su kada je ubo ženu i čovjeka, a zatim su skočili na njega s leđa.

 

- Oborili smo na zemlju i napadača i žrtvu. Čovjek je bio ispod Marka, ali se izvukao. Ovaj je držao nož, ali smo ga istrgli i bacili daleko od nas. Uspjeli smo da ga vežemo. Kako smo to uspjeli, zaista ne znam - priča nam Miloš Nikolić.

 

Dok su čekali pripadnike MUP, ubica se otimao i pričao nepovezano.

 

- Govorio je kako su ga ona i njene drugarice lagale četiri godine - kaže mlađi komunalac. - Spomenuo je i mališana, ali nismo ga razumjeli. Bili smo usredsređeni na to da nam ne pobjegne.

 

Ovi heroji su saglasni - učinili bi isto, pa i da su bili u civilu. Noć koja je uslijedila poslije hrabrog čina ovih pripadnika reda i mira, bila je besana. Ovo im je bilo nešto najstrašnije što su doživjeli u karijerama.

 

NISAM MOGAO DA GLEDAM U DIJETE

 

Na mjesto tragedije, u četvrtak je došao i šef Komunalne policije Darko Dujević. Zajedno sa Milošem i Nikolom sačekao je kraj uviđaja.

 

- Kroz karijeru sam imao posla sa ovakvim tipovima. Vidio sam svakakve scene, i mnogo krvi i iskasapljenih ljudi, baš kao sad. Ipak, od djeteta sam okretao glavu. Nisam mogao da gledam to majušno tijelo kako nepomično leži - iskren je Dujević.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.