x

ISTRAGA JE OKONČANA: Evo ko su krivci za nesreću u kojoj je stradao cijeli fudbalski tim!

Istraga povodom stravične avionske nesreće u kojoj je poginula 71 osoba, među kojima i skoro cijeli tim fudbalskog kluba Šapekoense napokon je okončana. Skoro mjesec dana tim stručnjaka radio je na prikupljanju relevantnih dokaza o tome šta se tog kobnog dana dešavalo u avionu prije pada u mjestu Medaljin u Kolumbiji.

Bolivijski ministar Milton Klaros nakon okončanja istrage o ovoj avionskoj nesreći obratio se javnosti.

 

``Dokazi su jasni! Odgovornost za nesreću snose kompanija i pilot aviona``.

 

Kolumbijski istražitelji su ranije objavili informacije o tome kako je kompanija kršila propise o mininalnoj količini goriva, usljed čega je i došlo do ove kobne nesreće. Kada je avion ostao bez goriva, srušio se 60 kilometara prije slijetanja u mjestu Medaljin u Kolumbiji.

 

Ministar Klaros je najavio i kazne za jednog od čelnika avionske piste u Santa Kruzu koji je izdao dozvolu za let iako je znao za finansijske probleme kompanije koja je štedjela na gorivu. Kastedo je pobjegao iz Bolivije u Brazil zatraživši azil.

 

Direktor kompanije ``La Mia`` Gustavo Vargas Gamboa i njegov sin Gustavo Vargas Viljegas privedeni su nakon nesreće i čekaju suđenje, dok je suvlasnik kompanije Migel Kiroga koji je pilotirao avionon poginuo u nesreći.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.