x

IZBACITE je iz ormara: Ova odjeća unosi NEGATIVNU ENERGIJU!

1. Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormanu nije mjesto. Pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamjenu koja će vam dugo potrajati.

2. Haljina koju ste nosili na više od pet vjenčanja

Ili koju god brojku imate na umu. Dakle, vrijeme je da onda da mjesto te haljine zauzme druga haljina ili komad koji ćete nositi u svečanim prilikama .

 

3. Odjevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije riječ samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i uklanjanju emocionalnog tereta nakon kojeg ćete se osjećati puno bolje.

 

4. Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. Ipak, na vama je da procijenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vrijeme da ga izbacite iz svog ormana.

 

5. Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnima tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

 

6. Bijele majice koje su požutjele (ili pomodrele)

Majice najvećim dijelom čine našu garderobu, a bijele majice ključni su komadi. No, ako su požutjele ili pomodrele i ne mogu da se izbijele, onda nema smisla da ih držite ih u ormanu.

 

7. Neodgovarajući komadi

Odjeću koju čuvate već godinama, a koja vam ne odgovara i koja je neudobna izbacite iz ormana i zamijenite je odjećom u kojoj se osjećate dobro i koja vam odlično pristaje.

 

8. Odjeća iz ``prošlog`` života

Odjevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormanu. Vrijeme je da oslobodite prostor za odjeću koji ćete zapravo nositi.

 

9. Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i minđuše više nema mjesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamjenjive stoga nema smisla da ih držite. 

 

10. Oštećeni ofingeri

Oštećene vješalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cijene ofingera su poprilično pristupačne stoga lako možete pronaći nove i bolje zamijene.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.