x

IZDAT NARANDŽASTI METEOALARM: Očekuju nas pljuskovi s grmljavinom!

Vremenske prilike pogoršat će se danas i narednih dana, a Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje u intervalu od 17 do 24 sata zbog izraženijeg grmljavinskog nevremena praćenog jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinama, a lokalno i gradom.

Upozorenje je izdato za područje sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne.

 

``U navedenim područjima lokalno su moguće i obilne padavine u kraćem vremenskom intervalu pa se može očekivati da u toku jednog sata padne između 20 i 30, pa i do 35 l/m2``, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Slično vrijeme očekuje nas i narednih dana. U petak, 2. juna, preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine uglavnom će biti bez padavina. Jutarnje temperature će biti od 14 do 20, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

 

Prvog dana vikenda također nas očekuje nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 18, a dnevne od 24 do 30 stepeni.

 

U nedjelju će preovladavati sunčano vrijeme, a umjeren razvoj naoblake poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje uz grmljavinu.

 

Prvog dana sljedeće sedmice bit će sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature će biti od 11 do 18, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.