x

IZGUBILA ŽIVOT U 32. GODINI: Prerani odlazak glumice s naših prostora rastužio mnoge!

Dolores Lambaša rođena je 29. marta 1981. godine u Šibeniku. U rodnom gradu završila je gimnaziju Antuna Vrančića, a nakon toga odlazi u Zagreb gdje je upisala glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Akademiju nije završila. U dobi od 32 godine stradala je u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Sredanaca. Preminula je na današnji dan 23. oktobra 2013. u bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Otac Đino i majka Alma pokopali su je na šibenskom gradskom groblju Kvanj. Danas je prva godišnjica glumičine smrti.

Dolores je tijekom života imala mnoge uloge, većinom one u serijama, no javnosti su nekako više zanimljive bile njene ljubavne veze. Sama nikad nije krila da su joj omiljeni stariji muškarci. 

 

Ljubavi: Voljela je starije muškarce

 

Posljednji s kojim je javno bila u vezi bio je tako Josip Radeljak (71). Poduzetnik i Lambaša zajedno su bili tri godine. Iako se pisalo da ju je Dikan izbacio iz svog stana na Cvjetnom trgu u Zagrebu, oboje su napominjali da su se početkom marta 2013. rastali bez incidenata.

 

Nakon prekida s Radeljakom Dolores se preselila k roditeljima u Šibenik, a zatim je počela unajmljivati stan u Splitu.

 

Prije Dikana, Dolores je dvije godine bila u vezi s Franom Lasićem. Kad su u kolovozu 2009. prekinuli, pisalo se da je glumca, koji je od nje stariji bio 30 godina, ostavila jer je bio na rubu bankrota. Oboje su negirali te navode i naglasili da planiraju ostati dobri prijatelji. 

 

- Obavještavamo sve drage ljude da se danas, nakon duge i dobro skrivane bolesti, odselila iz naših srca i zauvijek nas napustila ljubav Dolores Lambaše i Frane Lasića - opisala je Dolores prekid na društvenoj mreži.

 

Prije Lasića, gotovo pet godina, Dolores je bila u vezi s Ivom Gregurevićem (61). Par je imao turbulentnu vezu. Prekidali su i mirili se u nekoliko navrata, no 2007. su konačno prekinuli ljubavne odnose. 

 

- Meni i Ivi nije presudila velika razlika u godinama, kao što mnogi misle, nego smo pali na testu međusobnog povjerenja, što se događa mnogim parovima - izjavila je tada Dolores. 

 

Mnogi su pričali da je s Gregurevićem bila samo iz interesa, kako bi joj pomogao u glumačkoj karijeri, no ona je takve navode nazivala najobičnijim lažima i izmišljotinama. 

 

Povezivali je s Matavuljem i Rukavinom

 

Neposredno prije smrti Dolores su u kuloarskim pričama povezivali sa Stojanom Matavuljem (53). On je vozio automobil u kojem je Dolores zadobila kobne ozljede. Sam je bio lakše ozlijeđen. Matavulj je u `Ruži vjetrova` glumio Stipu Odaka, a Dolores je u seriji glumila Tamaru Marin. Pričalo se da su se zbližili na setu.

 

Na proljeće 2013. Dolores se povezivalo s redateljem Goranom Rukavinom (42), no on je ta nagađanja sam demantirao. I s njim je surađivala na `Ruži vjetrova`, ali i radeći na seriji `Najbolje godine`.

 

- Glumac živi glumu, u svakom trenutku svoga života. I jedino takva vrsta posvećenosti može biti vrijedna i zapažena i drugoga ostaviti bez daha. Osjećam se povlaštenom što sam dobila priliku i dar baviti se ovim plemenitim zanimanjem - rekla je Lambaša nedugo prije nego je tragično preminula.

 

U dokumentarcu otkrila sve

 

Novinarka Silvana Menđušić snimila je dokumentarac `Naslovnica` koji je otkrio planove i strahove pokojne Dolores. Lambaša je u filmu pričala a o svojoj karijeri i nategnutim odnosima s medijima.

 

- Nije mogla razumjeti da ljude više interesira njezina intima nego problemi u kojima se nalazi država - ističe Silvana Menđušić.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.