x

Ibišević došao na teraviju, pa podigao Baščaršiju na noge: Ljudi, evo ga Vedo!

I dok se nagađa da li će 32-godišnji reprezentativac BiH Vedad Ibišević napustiti Njemačku i zaigrati za moskovski Dynamo ili francuski Rennes, on uživa u Sarajevu. Nimalo ne izigravajući nogometnu zvijezdu, već poput svih normalnih ljudi, pojavio se na teraviji u Gazi Husrev-begovoj džamiji. 

Već pri ulasku u dvorište džamije, Vedad Ibišević je izazvao opštu pometnju, pa su mnogi poželjeli da naprave fotografiju za uspomenu. On je strpljivo pozirao, iako mu je, mogli bismo reći bilo neugodno, jer je došao obaviti molitvu, a u sekundi je postao centar zbivanja.

 

I nakon obavljenog namaza, Zmaj Vedo se našao na ``meti`` brojnih prolaznika na Baščaršiji, pa su se na svakom koraku čuli uzvici: ``Evo ga Ibišević``, ``Evo, Vede``, ``Legendo``, ``Zmaju``... On je skromno zahvaljivao na brojnim uzrečicama, a ujedno je udijelio sadaku prosjacima koji su se našli na Baščaršiji.

 

Inače, uspješni fudbaler je bezbroj puta pokazao veliko srce, između ostalog, i prije par dana, kada je obezbijedio nagradni fond za jedan bajramski turnir.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.