x

Idealni za roštilj: Toskanski burgeri!

Sezona roštiljanja je započela a ovaj recept će da vam razbije svakodnevnicu roštilja a ujedno je veoma ukusan.

Burgeri:

 

    600 g mljevene govedine

    100 g sira sa plavom plijesni

    1 kašika nasjeckanog peršina

    2 kašika nasjeckanog luka

    so i biber

    Salsa:

 

    2 paradaiza

    2 režnja češnjaka

    2 kašike nasjeckanog peršina

    3 kašike maslinovog ulja

    3 kašike ribanog parmezana

    so i biber

Još:

 

    4 peciva za burgere

    4 šnite topivog sira

 

Priprema:

 

U posudu staviti meso i namrviti sir, pa dodati nasjeckani luk i peršin. Sve dobro izmiješati u jednoličnu masu, te oblikovati 4 burgera. Burgere lagano posoliti i pobiberiti sa obje strane.  U posebnu zdjelu stavi fino nasjeckan paradaiz, naribani češnjak i nasjeckani peršin . Sve preliti maslinovim uljem, dodati so i biber i dobro izmiješati. Na kraju dodati ribani parmezan i promiješati. Prekriti plastičnom folijom i ostavi u hladnjak do upotrebe

Na ugrijanom grilu rešetke lagano premazati uljem, pa peći burgere 4 minute sa svake strane . Pred kraj pečenja na svaki burger položiti po jednu šnitu sira i držati na vatri dok se sir ne otopi. Ako želite možes i peciva lagano tostirati 

 

Na donji dio peciva stavi kašiku salse od paradaiza, preko položi burger, na burger stavi jos jednu kašiku salse i preklopi sve sa drugim dijelom peciva . Serviraj uz pržene krumpiriće ili pečeno povrće 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.