x

Igračka koju će djeca obožavati!

Dva britanska pronalazača predstavila su igračku o kojoj sanja svako dijete - medu sa kojim mališani mogu da razgovaraju.

Nazvan Supermeda (Supertoy Teddy), plišana igračka pjeva, čita priče, a može i da odgovara na pitanja tako što konsultuje Internet.

Prema pisanju ``Dejli mejla``, Supermeda će na tržište stići krajem ove godine, na vrijeme za božićne i novogodišnje praznike, a koštaće 39 funti (oko 45 eura).

Igračka ima robotske udove i usta sinhronizirana s unutrašnjim zvučnicima. Koristi specijalnu aplikaciju koja se preuzima mobilnim telefonom, a zatim se instalira u robotski sistem igračke.

Proizvođači su predvidjeli tri varijante: jednu za djecu, jednu opću i jednu za odrasle, sličnu medi iz hit komedije ``Ted``.

``Uspjeli smo da napravimo sjajan prototip koji će, vjerujemo, promijeniti način na koji se djeca igraju sa igračkama i kako odrasli razmišljaju o vještačkoj inteligenciji``, kažu pronalazači Ešli Konlan i Karsten Flige.

Pored toga što priča priče, meda može da odgovara na pitanja o vremenu, pa čak i da čita vijesti, pušta muziku i radio programe. Pored toga govori više od 30 jezika, a vremenom pamti ono što njegov vlasnik voli, odnosno ne voli, postepeno se adaptirajući njegovim sklonostima i ukusima. 

Roditelji, ne brinite, meda ne psuje i ne govori ružne riječi.

``Od mene to nećete čuti. Nijedan roditelj ne voli kada njegovo dijete govori ružne riječi i ne želim da ih ljutim. Ja želim da obradujem djecu širom svijeta``, kaže ``supermeda``.

Izvor: vesti.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.