x

Imate akne? Ovo će vas spasiti!

Naravno da niko ne voli da ima problematičnu kožu, a pogotovo fleke ili ožiljke na licu od akni.

U cilju liječenja ožiljaka od akni, bitno je da se pravi razlika između ožiljaka i tamnih fleka, jer su one obično privremene. Tamne fleke su uzrokovane upalama i stvaraju crvenilo po licu, koje se obično smiri u periodu od 3 do 6 mjeseci. 

 

Ožiljci od akni su trajni i različitog su oblika i veličina. Oni nastaju nakon što iscijedite bubuljicu, a kako se koža ponovo zatvara nakon zarastanja, nastaje ožiljak. 

 

Mnogi misle da jedini način da se oslobodimo dosadnih akni jesu skupi laserski tretmani. Ali, tajna leži u veoma jednostavnom sastojku, koji gotovo svaka kuća ima - mandarini. 

 

Mandarina, ili bilo koje drugo voće koje ima visok nivo citrusa, može se koristiti za pravljenje ``ulja`` za lice. 

 

Ova voćka može zauvijek ukloniti postojanje akni i to za samo nekoliko sati. Ova maska takođe vlaži kožu, uljepšava ten, daje koži svježinu, mladalački sjaj... 

 

Kako bi napravili ``ulje`` od citrusa, pratite ove korake: 

 

Prvi korak: Ogulite vaše citrus voće (mandarinu, limun, grejpfrut...) 

 

Drugi korak: Sipajte ključalu vodu preko kore i ostavite da odstoji tako preko noći. 

 

Treći korak: Ujutro procijedite tu vodu iz kore, utopite vatu u nju i tapkajte neko vrijeme vatom po licu ili sipajte jednostavno u sprej pa prskajte po licu. 

 

Četvrti korak: Utopite lijepo vašu kožu i to je to. Potpuno hidrirana i blistava koža bez užasnih akni. 

 

Citrusi nisu samo nevjerovatno dobri za kožu, već mogu pomoći čitavom tijelu. Citrus je dobar za kosu, od koje dobijate nevjerovatan sjaj, a ako konzumirate ovo voće, na taj način ćete pružiti čitavom tijelu detoksikaciju, poboljšaćete probavu, povećati imunitet, energiju, a ono će vam čak i pomoći da izgubite težinu.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.