x

Indian Wells: Džumhur nakon velike borbe savladao Harrisona!

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je u prvom kolu Masters turnira u Indian Wellsu.

 

Damirov rival na startu turnira  bio je 45. igrač svijeta i domaći predstavnik Ryan Harrison, koji je nastavio da igra u sjajnoj formi, ali je ostao bez pobjede.

 

U prvom setu Džumhur je bio daleko bolji i počeo je meč sa duplim brejkom, pa j brzo stigao do 4:0, da bi na kraju Harrison uspio da vrati jedan brejk. Prva ``trećina`` završena je rezultatom 6:4. 

 

Kako je naš teniser otvorio prvi, tako je Harrison otvorio drugi set. Poveo je 3:0, a Damir je imao jednu povredu i krvarenje koljenja. Na kraju set ide na stranu Amerikanca (6:3).

 

Dosta borbe viđeno je u trećem setu. Imao je Damir u čevrtom gemu dvije brejk-šanse, nije nijednu iskoristio, pa je ubrzo kažnjen, pošto je Harrison došao lagano do brejka i poveo je 3:2.

 

Kada se činilo da će možda to biti odlučujući gem, Damir odmah uzvraća istom mjerom, potom dobiva gem na svoj servis s nulom i ponovo stiže do prednosti (4:3).

 

Nervozni Harrison je potom očajno servirao u osmom gemu, ali Damir ne koristi 40:0 prednost i Harrison se vraća, pa sa pet vezanih poena dolazi do izjednačenja.

 

Imao je kod 5:5 priliku Harrison da dođe do brejka zbog serije Damirovih grešaka, ali naš teniser se uspio na vrijeme vratiti i doći do prednosti od 6:5, da bi već na servis svog rivala stigao do pobjede.

 

U narednom kolu Džumhur igra protiv Španca Ramosa i to bi trebao da bude jako, jako zahtjevan ispit za bh. tenisera.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.