x

Indira Radić: Za mene nije normalno što Dara svakome psuje i odgovara!

Neke od mojih kolegica čim se probude ujutro prvo razmišljaju o tome šta će danas da kažu novinarima. Nemam ni jednu osobu koja se dugo i stalno pojavljuje u mojoj pratnji. Živim pošteno i sve svoje stvari koje imam i prihode koje zarađujem redovno i uredno prijavljujem

Mnogobrojni hitovi, dugogodišnje uspješno postojanje na estradi nije je promjenilo. Nije promjenilo njen stav o životu, o kontaktu sa publikom, kao ni stav da treba da ostane prirodna i pristupačna prema svima, ali da ipak zdraži svoj privatni život samo za sebe...  Riječ je popularoj Indiri Radić.

Ponekad se čini da se vremenom izgubi, sakrije, pa sve posmatra iz prikrajka.

 

- Nisam se nigdje izgubila. Još uvijek postojim i radim, ali tiho jer nikada nisam bila burna kada su u pitanju skandali. Nikada nikog nisam izazivala niti sam pravila i radila skandale jer oni meni nisu potrebni. To rade djevojke, žene i pjevačice kojima je to jedini put da dođu u medije ili da budu na prvim stranicama tabloida. Jednostavno, nisam takav profil ličnosti. Ne volim o sebi puno da pričam, ne volim da mi se zalazi u dubinu tog nekog mog privatnog života. Ako to uspiješ da sačuvaš onda je to jedno veliko blago. Po prirodi sam jako introventna i mislim da svaki čovjek neke stvari treba da sačuva samo za sebe. Samo tako možeš da sačuvaš i svoju rodbinu i prijatelje oko sebe, ne treba da ja sada, kao javna ličnost, da čitav svoj život ogolim za javnost - priča Indira na početku razgovora za ``Express``.

 

Kako reagiraš kada vidiš ili pročitaš da neke tvoje koleginice zbog slave i popularnosti jednostavno ispričaju svaki detalj njihovog života?

 - Ima nas svakakvih i to je njihova stvar. Neke od njih čim se probude ujutro prvo razmišljaju o tome šta će danas da kažu novinarima. Oni cijeli svoj uspjeh u životu vide u tome da pričaju o sebi i da tračaju kolege!  Ja sam potpuno druga ličnost u odnosu na te profile žena koje sam sada spomenula. Volim sve ono što one ne vole. Volim svoj mir i tišinu, da ne komuniciram ako mi se ne komunicira, želim da imam svoje vrijeme šutanja i opuštanja. Ne volim oko sebe lažne prijatelje, da bi zadovoljili neku svoju ludu maštu.  Voljela bih da mogu živjeti tako kao neke koleginice, da se opustim i odmorim, ali bi to značilo da mi je mozak prazan.

 

Recimo Dara Bubamara, ona je jedna od onih koja priča i o sebi, ali udara i po drugima?

 - Pa, žena je takva kakva jest i to treba poštovati. To je mislim njen fetiš kada je u centru pažnje bez obzira pričala o sebi ili drugima ona je u letu. Imam osjećaj da je ona non stop u zraku i nikako da se prizemlji. Mislim da se ona osjeća kao leptir koji se zeza sa životom. Psuje i odgovara svakome ko je prozove. Za mene lično to nije normalno, ali očito za nju jeste. Sasvim sam druga osoba. Ona je puna energije, ja sam sasvim drugi tip žene. Volim mir i tišinu, da sam u kući, ušuškana, volim i cijenim kvalitetan način života.  Ja ne volim skandale, ne volim da neko upire prstom u mene i kaže: ``Gledaj je uradila je ovo ili ono``. Dara sve to voli i neka uživa u tome. Ja sam tipičan broj balkanske žene.

 

 Kada bi te neko od kolega sa razlogom ili bez razloga prozvao u javnosti, da li bi odgovorila kao Dara Baubamara?

- Daru zaista volim i ona je meni draga i jako smo dobre. Ali jedno mora da bude jasno, Dara izaziva, a ja ne izazivam. Ona jako žestoko uzvraća udarce i to je njen stil odbrane. Nikoga ne izazivam, pa nema razloga ni mene da bilo ko proziva u javnosti. Ali ako me neko izazove onda sam kao tigar, kao lav. Nikoga ne izazivam, ne prozivam i kao znam dosta toga, ali jednostavno ne bavim se tuđim životima, ali isto tako ne treba niko da dira u moj život. Iskonska sam žena, pa ako me nagazšs idem u borbu do krvi, do smrti.

 

U posljednje vrijeme izvjesni Alen se često pojavljuje u tvoj pratnji. Da li je dečko ili nešto drugo?

- Nemam ni jednu osobu koja se dugo i stalno pojavljuje u mojoj pratnji. Podjelila sam svoj život u dvije faze. Jedna je ona u kući sa svim mojim prijateljima i porodicom, a druga je poslovna faza. Nemam jednog, već više menadžera. I svako ko se bavi ovim poslom može biti moj menadžer. Na estradi postoji pet-šest menadžera koji su ozbiljini i svaki od njih može u bilo koje vrijeme da me pozove i da se dogovorimo. Ako sada mislimo na Alena Borbaša, on je u mojoj karijeri prisutan od 2003. godine, porodični smo prijatelji. Imam visoko povjerenje u njega.

 

Skora udaja, kako stojiš po tom pitanju?

- Pa samo zdravlja možda se jednog dana i udam. Nigdje ne idem, pa ni u Ameriku. Živim u Beogradu, tu sam stvorila svoj dom. Ali ako ljubav traži i zahtjeva od mene da se nađemo negdje, ako živimo na dvije strane svijeta, pa da se sretnemo negdje na pola puta, zašto da ne! Što se tiče moje ljubavne  budućnosti, mislim da nije još vrijeme da pričam o tome, a kada bude došao trenutak za to sigurno je da neću sakriti. Ali, ni tebi ne mogu da dam tako ekskluzivnu vijest, ne mogu tek tako jefitno da je prodam (smijeh).

 

Kako stvari stoje kod tebe po pitanju plaćanja poreza?

- Živim pošteno i sve svoje stvari koje imam i prihode koje zarađujem redovno i uredno prijavljujem. Plaćam redovno zdravstveno i socijalno osiguranje kao i radni staž. Mene niko ne zove da  dajem bilo kakve izjave jer uredno plaćam svoju papirologiju. Pozvani su bili samo oni koji to ne rade pošteno. Pjevači su se oduvijek hvalisali kamionima i avionima, skupocjenim odsjedanjem u luksuznim svjetskim odmaralištima... I naravno da će ih pozvati i tražiti da vide odakle im svi ti kamioni i avioni, Lui Viton tašne.... Ali, mnogi od njih ne pitaju koliko se ulaze u karijeru. Zašto nikad niko nije upitao jednog kompozitora koliko košta jedna pjesma za koju ne može da tvrdi da će biti? Istina je da je danas velika kriza, smanjujemo cijene nastupa, a mi živimo do ljudi. Kada se isprazne svi novčani državni resursi, onda poreznici se okrenu estradi i počnu da traže.

 

 Kako se danas pravi karijera u odnosu na vrijeme kada si ti počinjala?

- Danas je dovoljno barem što se žena tiče, da imaš jakog sponzora, da obučeš kupaći kostim, slikaš se pored skupog automobila i to je to. Kada sam ja počinjala jako je bitno bilo da imaš glas, kvalitet da bi trajao godinama. Danas toga nema više! Ali svako ima svoj život, nisam spletakoroš, nikada ne bih uzela u usta riječ sponzoruša. Svako se snalazi na svoj način u životu. Ko to danas ne želi da živi lijepo, da ima nekog da mu kupuje lijepe poklone, da ga pazi i mazi. Svako je od nas danas sponzoruša u duši i očekuje da mu se nešto lijepo pokloni.

 

Da li se privatno družiš sa nekim od koleginica sa estrade?

- Ne, ja ih sve poznajem, poštujem i cijenim. Kada se vidimo lijepo se pozdravimo, ali za privatna druženja nema se vremena. Svi mnogo radimo i putujemo, jednostavno vrijeme nas gazi.

 

 Već četiri godine nisam sa Raletom

 Indira i rale su godinama sarađivali 

Goran Ratković Rale više nije u tvojoj pratnji?

 - Pa Rale i ja smo prekinuli našu poslovno saradnju već prije tri ili četiri godine, ali ostali smo dobri prijatelji. Poslovno smo se prezasitili i svako je morao da krene svojim putem i da traži neke nove izvore energije.

 

 Trovanje organizma

 Pratiš li Zvijezde Granda ili Pinkove zvijezde?

 - Ne jer vrlo malo gledam TV i čitam štampu. To je jednostavno nešto što ti truje organizam. Za mene je to samo gubljenje vremena, ali mislim na sve i politiku i tračeve.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.