x

Infiniti će postati ``visoko elektrificirani proizvođač``

Kako bi se dodatno razlikovao od roditeljskog mu Nissana Infiniti namjerava krenuti putem značajne elektrifikacije pogonskih sklopova.

Infiniti Q Inspiration Concept

Vijest je to koja dolazi od nissanovog šefa Hirota Saikawe koji je k tome još dodao i da će svi infinitijevi novi modeli od 2021. imati elektrificirani pogonski sklop, osim velikih SUV-ova.

Saikawa je dodao i kako će veći iskorak biti učinjen kod električnih modela koji će imati ili u potpunoti baterijski električni pogonski sklop ili će se raditi o hibridnim modelima s tzv. range extenderom, odnosno manji benzinski motori će se koristiti kao generatori električne energije, a ne za pokretanje vozila.

Na kraju dodajmo kako Saikawa nije htio jasno potvrditi je li detroitska studija Q Inspiration izravna najava novog produkcijskog modela, već je rekao da ovaj automobil predstavlja nešto što će se prvenstveno svidjeti mlađim kupcima koji traže moderan dizajn i nove tehnologije. Također istaknuo je da se puno očekuje od novog 2,0-litrenog VC Turbo motora s promjenjivim omjerom kompresije koji mogu ponuditi snagu većih motora uz potrošnju i emisije hibrida, odnosno dizela.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.