x

Informacija sa press konferencije povodom ostvarenog rezultata Aleksandre Samardžić

Danas je održana pres konferencija u povodu ostvarenog rezultata Aleksandre Samardžić na Evropskom prvenstvu do 21 godine. Konfreneciji su prisustvovali Aleksandra Samardžić osvajačica bronzane medalje sa pomenutog prvenstva, Branislav Crnogorac selektor i trener BH tima i Arijana Jaha Generalni sekretar JSBIH. 

Evropsko prvenstvu U21 održano je u Bukurešt – Rumunija 19.-21.09.2014. godine, na kojem je nastupilo 40 zemalja sa oko 410 takmičara i takmičarki. Naša reprezentativka Aleksandra Samardžić u kategoriji -70kg ostavrila je izvanredan rezultat osvojivši bronzanu medalju.

 

Kao četvrti nosilac na ovom prvenstvu bila je slobodna prvo kolo, a u drugom kolu je pobjedila predstavnicu Danske (Sook Emillie) u trećem kolu je poražena od francuskinje (Heleine Melissa). U repeasažnoj borbi je pobjedila talijanku (Prosdocimo Alessandru), dok je za treće mjesto pobjedila britanku (Drysdale-Daley Ebony).

 

Selektor i trener Aleksandre Samardžić, Branislav Crnogorac podsjetio je na rezultate koje naša reprezentativka ostvarila u prethodnom periodu i to srebrena medalja sa Olimpijskih igara za mlade održanih u Nanjingu, te zlatne medalje sa Evropskih kupova za seniorke i juniorke.

 

U narednom periodu Aleksandra će nastupiti na Svjetskom prvenstvu U 21, koje se održava 20.-26.10.2014. godine u Majamiju – SAD. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.