x

Iron Puki nokautom do desete pobjede!

Naš uspješni profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, na najbolji način zavrršio je 2016. godinu i u svom desetom profesionalnom meču nokautirao je sinoć u Novom Pazaru u drugoj rundi Ognjena Marića.

- Što se tiče mog meča ja sam svog protivnika odmah u prvoj rundi bacio na pod dva puta odličnim desnim krošeom, a poslije i lijevim aperkatom da bi sve bilo gotovo početkom druge runde lijevim krošeom. Na ovaj način sam pobijedio i ostvario 10 pobijedu od čega čak devetu nokautom. U ovoj godini sam pobijedio četiri meča i sva četiri nokautom, osvojio sam titulu UBF prvaka Evrope. Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri, a za narednu imamo velike planove i nadam se borbi za WBA titulu – kaže Edin Puhalo. 

 

Prije meča Puhala i njegovog trenera Narcisa Kalajdzića je ugostio predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća Sulejman Ugljanin. 

 

- Rrazgovarali smo o dosadašnjoj mojoj karijeri mojim uspjesima, ali su se oni prisjetili zajedničkih nastupa Ugljanina i Kalajdžića 1972-1973 u bokserskom klubu „Partizan“ u Sarajevu. Moj trener je dobio i zahvalnicu ispred organizacionog odbora turnira za višestruki doprinos i razvoj boksa – kaže Iron Puki. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.