x

Iskoristite šminku na najbolji način: Evo kako da uz pomoć nje izbijelite svoje zube!

Šminka čini čuda, a evo kako je možete još iskoristiti...

Naime, uz odgovarajuću kombinaciju make up-a, možete izbijeliti vaše zube, a da za to nijeste ni znali. U nastavku saznajte kako to da postugnete!

 

Vazelin

 

Da bi zubi imali sjaj, možete koristiti vazelin koji možete pronaći u svakoj apoteci. Ovaj metod je jeftin, nije štetan po zdravlje i daje odlične rezultate. Može se istaći i da će se vazelin prilično čvrsto držati na zubima, tako da ne morate stalno da popravljate. Pored toga, vazelin štiti zube od mrlja kad pijete kafu ili jedete neke bobice.

 

Bronzer

 

Da, ta ista alatka za kreiranje korekcije lica može vizuelno učiniti zube bjeljim. Glavna stvar je da boja bronzera bude zaista čista, bez ikakve primjese crvene. Za izbjeljivanje nanesite bronzer na područje ispod jagodica, prateći četkom ovalni dio lica. Naravno, bronzer bi trebalo da bude potpuno neproziran.

 

Highlighter

 

Highlighter daje zubima sjaj, ako ga stavite iznad gornje usne i brade na pola puta. Primijetićete da je za ovu svrhu najbolje koristiti krem highligter u markeru, jer je potpuno nevidljiv na koži.

 

Ruž

 

Ruž ima tu moć da vaše zube učini žutim ili blistavo bijelim. Treba napomenuti da pozitivan uticaj uglavnom imaju hladne nijanse ruževa. Da bi ste saznale koja boja ruža daje najbolje rezultate - eksperimentišite, stavljajući na usne različite nijanse ruževa. Dakle, ``pogrešne`` boje će učiniti vaše zube žutim, prave nijanse - bijelim.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.