Ispecite filmski pohane šnicle! Evo u čemu je trik!
Iskusnim kuharicama i kuharima recept o pohanju mesa zasigurno se čini posve suvišnim. No, mladim kuharima može biti od velike koristi. Kako bi šnicle izgledale, mirisale i imale izvrstan okus, dobro je pratiti sljedeće korake koji će vas dovesti do filmskog izgleda pohanoga mesa. Jednostavno je i ukusno.
Sastojci:
12 komada junećih ili svinjskih šnicli
Mješavina začina
1 mala žličica soli
1 mala žličica vegete
1 mala žličica bibera
1 mala žličica bijeloga luka u prahu
1/2 male žličice muškatnog oraščića (po želji)
1/2 male žličice crvene paprike (po želji)
4 jajeta
1/4 šalice mlijeka (šalica 250 ml)
2 šalice krušnih mrvica
2 šalice brašna
ulje
Postupak:
U jednoj zdjelici pomiješajte sve navedene začine. Na svaku šniclu s obje strane utrljajte malo mješavine začina i istucite ih čekićem za meso. Pripremljene šnicle stavite u posudu koja se može zatvoriti i najbolje ih je ostaviti preko noći u hladnjaku, ako imate vremena.
Pripremite tri posude ili dublja tanjura te u njih raspodjelite brašno, jaja s mlijekom i krušne mrvice. U tavici za to vrijeme zagrijte ulje. Šnicle prvo uvaljajte u brašno pa u jaja te potom u krušne mrvice. Na srednjoj temperaturi pržite šnicle po tri minute sa svake strane. Dobar tek!
Izvor: dnevno.hr/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.