x

Isplivali novi detalji: Nestala Nataša Pupčević bila žrtva porodičnog nasilja i jedno vrijeme boravila u sigurnoj kući!

Nataša Pupčević iz Bosanskog Šamca, a koja je nestala 25. februara ove godine, još uvijek nije pronađena. Ova informacija potvrđena nam je iz Centra javne bezbijednosti Doboj. Nestanak Pupčević policiji je prijavljen 26. februara, a policija je odmah po prijavi nestanka, obišla autobusku stanicu te ugostiteljske objekte u kojim se eventualno mogla nalaziti nestala djevojka, te obavili razgovore s njenim prijateljima i poznanicima.

Izvršena je pretraga terena, odnosno obale rijeka Bosne i Save, dok su članovi Ronilačkog kluba i pripadnici Crvenog krsta Šamac istog i narednog dana izvršili pregled korita rijeka Bosne i Save do mosta na graničnom prijelazu Šamac. Policajci su, također, ostvarili kontakt s graničnom službom prilikom čega je utvrđeno da na međugraničnom prijelazu nije evidentiran prelazak Pupčević.

 

U međuvremenu Avaz.ba došao je do novih informacija o nestaloj djevojci.  

 

Naime, prošle godine Pupčević je s majkom i sestrom bila u sigurnoj kući u Modriči, jer su bile žrtve porodičnog nasilja.

 

Da su bile u sigurnoj kući potvrdila nam je i Gordana Vidović, direktorica Udruženja građana ``Budućnost``.

 

- Mogu samo potvrditi da jedno vrijeme jesu boravile u sigurnoj kući, no, više o ovom slučaju ne mogu govoriti, kazala je Vidović.

 

Preporuke stručnjaka

 

Izvor portala Avaz.ba kazao je da su preporuke stručnjaka iz sigurne kuće bile da majka i kćerke Pupčević ostanu izvijestan period u sigurnoj kući, no da je Centar za socijalni rad Bosanski Šamac dao preporuku da to nije potrebno.

 

- Djevojka je bila žrtva nasilja i istraumirana. Smatram da tretman nije bio završen i da je trebala i dalje stručnu pomoć. Nadam se samo da nije počinila samoubistvo i nadam se da će je pronaći živu i zdravu - kazao je izvor portala Avaz.ba, istovremeno kriveći Centar za socijalni rad Bosanski Šamac za ovu situaciju.

 

Veljko Milikić, direktor Centra za socijalni rad Bosanski Šamac, nije htio govoriti o konkretnom slučaju, jer, kako je kazao, iz Centra ne daju takve informacije.

 

- No, mogu kazati da Centar nikoga ne može prisiliti da ode u sigurnu kuću niti ga istjerati iz nje. Kada je u pitanju finansiranje, dok god se neko nalazi u sigurnoj kući to se finansira, jer ne daje samo Centar ta sredstva nego boravak sufinansiraju i druge institucije, kazao je Milikić.

 

Iz CJB-a Doboj, apelovali su na građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o nestaloj djevojci ili su eventualno uočili njeno kretanje, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.