x

Isprobajte ove prirodne recepte za zdravu kosu i više nikada nećete morati u frizerski salon!

Donosimo vam neke od recepata koje možete smiksati u kuhinji i uz ovu brzu, jednostavnu i jeftinu alternativu dobiti maksimalne rezultate.

Najbolje rezultate za zdravu i sjajnu kosu ponekad ne treba tražiti u skupocjenim frizerskim salonima. Rješenje možete pronaći i u vlastitoj smočnici, piše Dnevno.

 

Osim toga što će biti povoljni za vaš novčanik, sastojci iz frižidera i smočnice pružit će prirodnu njegu vašoj kosi,  li i mogućnost da beauty tretman prilagodite vašim potrebama.

 

Donosimo vam neke od recepata koje možete smiksati u kuhinji i uz ovu brzu, jednostavnu i jeftinu alternativu dobiti maksimalne rezultate:

 

Maska za njegu isušene kose

Četiri žlice maslinova ulja zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 20 sekundi i pomiješajte s dvije žlice meda. Pustite da se ohladi na mlaku temperaturu i nanesite na kosu. Stavite preko kapu za tuširanje i držite masku oko 20 minuta. Isperite i šamponirajte kosu na uobičajeni način.

 

Maska za masnu kosu

Ako vam se kosa previše masti dobro će vam doći ova maska. Pomiješajte četiri žlice jogurta, jednu žlicu sode bikarbone i 1 žlicu limunova soka. Kašastu smjesu nanesite masirajući na korijen kose. Nakon 30 minuta isperite i operite kosu šamponom na uobičajen način.

 

Maska za volumen kose

Pola čaše piva nanesite na čistu, svježe opranu, mokru kosu. Neka stoji 15 minuta, a zatim isperite samo vodom. Osušite kosu i stilizirajte na uobičaje način.

 

Maska za kosu od banana i bademova ulja

Banane i bademovo ulje odlična su njega za kosu. Zgnječite jednu bananu i dodajte malo bademova ulja. Sve dobro izmiješajte i nanesite na kosu. Neka maska stoji 25 minuta. Isperite i operite šamponom na uobičajeni način.

 

Regenerat za kosu od bundeve

 

2 šalice bundeve (nasjeckane i skuhane)

 

– 1 žlica kokosovog ulja

 

– 1 žlica meda

 

– 1 žlica jogurta

 

Važno je napomenuti da je za zdravlje kose potrebno hraniti ju i iznutra. Ključ zdrave kose je zdrava i uravnotežena prehrana, a potrebno je i zaštititi ju od štetnih UV zraka.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.