x

Isprobajte sve dobrobiti ovog zdravog napitka koje je idealno za vruće dane!

Kokosovo mlijeko se vrlo lako može napraviti kod kuće – miksanjem ribanog kokosa s toplom vodom te po želji možete dodati i začine ili zaslađivač.

Sastojici:

Kokos ima izuzetno rashlađujuću energiju i odličan je izbor za vruće ljetne dane. Kokosovo mlijeko je iznimno svestrano i ima razne svrhe u kuhinji. Bogato je vitaminima, mineralima i korisnim mastima. No, njegove prednosti ne završavaju u kuhinji. Osim toga može poslužiti kao lijek te je vrlo učinkovit kozmetički proizvod. Ovo su samo neke od njegovih dobrobiti:

 

Kokosovo mlijeko možete staviti u svoju jutarnju šalicu kave i dobiti energiju – ne samo od kofeina, već i iz elektrolita koje to mlijeko sadrži. Kokos sadrži kalij, natrij, magnezij klorid, a svi pomažu da bi tijelo bilo hidrirano i pravilno funkcioniralo. Što više možete tražiti na početku napornog radnog dana?

 

Osim toga sadrži 89 miligrama magnezija po šalici, što ga čini bogatim izvorom minerala koji pomažu smiriti živce i održavati normalan krvni tlak.

 

Mlijeko je korisno u hidrataciji kože kako bi bila mekana i glatka. Nanesite tanki sloj kokosovog mlijeka na očišćeno lice, ostavite da odstoji 15 minuta, a potom isperite čistom vodom. Koža će biti vrlo meka.

 

Unatoč svojoj zasićenoj masti, kokosovo mlijeko zapravo može pomoći u smanjenju razine kolesterola. Kokosovo mlijeko u stvari podiže razinu kolesterola, ali njegova laurinska kiselina povećava razinu HDL (dobrog) kolesterola.

 

Kokosovo mlijeko se vrlo lako može napraviti kod kuće – miksanjem ribanog kokosa s toplom vodom te po želji možete dodati i začine ili zaslađivač.

 

Sastojci:

 

velika šalica organskog kokosovog brašna

2 velike šalice mlake do vruće vode

po želji malo prave vanilije i nekog zaslađivača

Kokosovo brašno prelijte zagrijanom vodom i miksajte nekoliko minut, da se kokos što više usitni i pusti masnoću. Ocijedite u cjedilu ili, još bolje, procijedite kroz gustu gazu – snažno istisnite što više mlijeka iz kokosa. To je to! Staklenku s kokosovim mlijekom pohranite u hladnjaku. Rok trajanja je oko 3 dana.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.