x

Ispuh megafon – Ludost za najglasniju grmljavinu iz automobila!

Pravi auto-entuzijasti cijene dobar zvuk motora, ali i dobar zvuk ispušnog sistema – Evo što je po tom pitanju osmislio dobro nam znani Colin Furze. 

Ako ste ikada bili (a sigurno jeste) na nekom od domaćih auto okupljanja, 99% da ste vidjeli (a i čuli) skupinu hondaša (i neke ostale pojedince) kako se bore za najglasniji usis i ispuh. Colin Furze je odlučio takvima stati na kraj i dosjetio se da zvuk iz ispuha može jednostavno poglasniti ako završetak ispušne cijevi oblikuje kao megafon. Naravno da bi efekt glasnoće i jednostavnost te izvedbe bio što izraženiji, uklonio je kompletan postojeći ispušni ustav na vozilu, te direktno pripasao običnu “ravnu cijev” (AKA straight pipe exhaust).

 

Dobiveni rezultat nećemo previše komentirati, jer iako preferiramo “glazbu” dubljih tonova iz ispuha, i dalje postoje ljudi koji pate isključivo na njegovu glasnoću. Za sve takve Colin Furze je u svom videu demonstrirao za BBC-jevu emisiju “Motorheads”, kako postići upravo to za gotovo nikakve novce (no unaprijed vas upozoravamo – koliko para toliko muzike).

 

Živo nas zanima da li je inspiraciju za ovakvu ludost dobio od ovih “pacijenata” koji su s Kawasaki ZX6R Ninjom terorizirali okupljene ljude turirajući do besvijesti, i time prikupili preko 13 milijuna pregleda na YouTubeu!?

 

Izvor: Aautomobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.