Ispunimo srca, vratimo osmijeh

22.01.2017 12:00
ispunimo-srca-vratimo-osmijeh-main

Kad: 22.01.2017. u 14:00

Gdje: U prostorijama Udruženja Oaza u ulici Teheranski Trg do broja 6, Sarajevo, BiH

 

Implementacija projekta “Ispunimo srca, vratimo osmijeh” organizuje druženje s korisnicima Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “OAZA”.

Pozivamo vas na novo druženje, sada već drugo po redu u sklopu projekta „Ispunimo srca, vratimo osmijeh“ koje će biti organizovano ovog vikenda. Ukoliko ste pratili naš rad prošlog mjeseca znate da smo grupa mladih ljudi iza kojih ne stoji niko, koja je 18. decembra posjetila Centar za slijepu i slabovidnu djecu i taj dan im učinila posebnim, kao i oni nama. Kako smo obećali naša druženja nastavljamo i u ovoj godini sa novim Udruženjima, a 22.01.2017. godine planiramo posjetiti Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”. Ovo Udruženje je osnovano 1960.godine od strane roditelja i prijatelja ove populacije, danas “Oaza” ima 550 registrovanih korisnika na području Kantona Sarajevo.  Misija Udruženja je pružanje podrške osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama, razvijanjem programa iz oblasti obrazovanja, radnog osposobljavanja, socijalnog uključivanja i rehabilitacije u svrhu pripreme i osposobljavanja za samostalan život uz podršku, kroz javno zagovaranje, u lokalnoj zajednici.

 

I ovog puta, cilj nam je pokazati da osobe sa invaliditetom mogu ravnopravno raditi sa osobama bez invaliditeta, ukoliko se pruži adekvatno ohrabrenje i razumijevanje, te odbace predrasude.

Od naše sheme ne odstupamo ni ovaj put. Oficijalni dio programa će uključivati:

 

1.  Predstavljanje različitih profesija (frizer, novinar, sportista, slastičar...) čime bismo zapravo ukazali na to da ovakve ili slične poslove mogu raditi i osobe s invaliditetom, bez obzira na njihovo stanje.

2.  Muzički dio- gdje bi nas zabavljao Halid (slabovidni momak koji pjeva i svira)

3.  Šišanje, odnosno pravljenje frizura korisnicima  Udruženja “Oaza”

4.  Zakusku (tortice, slatkiše, grickalice, sokiće)

5. Podjelu darova ili paketića naših partnera

6. Predstavljanje programa rada Udruženja “Oaza”

 

Vjerujemo da svojom medijskom pažnjom u mnogome možete doprinijeti, pa vas pozivamo da nam se pridružite u ovom izuzetno zanimljivom, zabavnom, ali najprije humanom i korisnom projektu 22. 01. 2017. od 14h u prostorijama Udruženja Oaza u ulici Teheranski Trg do broja 6.

 

Učinimo ih sretnim. Neka njihova lica obasja osmijeh, a naša srca budu puna radosti.

 

Fotografije s našeg prvog druženja možete pogledati na fb stranici: https://www.facebook.com/ispunimosrca/


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.