x

Istanbul Autoshow 2012 otvorio vrata !

Ministar nauke, industrije i tehnologije Republike Turske Nihat Ergun, svečano je otvorio ovogodišnji Istanbul Autoshow 2012, koji spada u red najvećih smotri proizvođača automobila u svijetu, javio je izvještač agencije Anadolija.

U obraćanju medijima i prisutnim gostima, turski ministar Ergun je istakao velike uspjehe turske autoindustrije i kazao da je neophodna reforma proizvodnog sektora kako bi se ukorak pratili svjetski trendovi u ovoj grani industrije.

- “Neophodno je obezbijediti investicije novih brendova i dodatno ulaganje u već postojeće brendove u Turskoj. Stvarna ekonomija je ona koja se oslanja na proizvodnju, industriju i izgradnju novih vrijednosti. Svjesni smo važnosti autoindustrijskog sektora u Turskoj. Turska treba da bude centar proizvodnje i tehnologije, a u isto vrijeme treba da bude i centar gdje će se proizvoditi novi modeli automobila”, poručio je Ergun.

Istanbul Autoshow 2012 posjetiteljima otvara mogućnost upoznavanja sa novim dostignućima proizvođača automobila, a na sajmu se nalaze novi modeli vodećih svjetskih proizvođača.

Izvor:Anadolija/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.