x

Istina o dječaku koji spava između dva groba!

Slika sirijskog dječaka pokrivenog ćebetom kako spava između dvije hrpe kamenja, koje su predstavljene kao humke njegovih roditelja, prohujala je Twitterom. Problem je što slika niti je napravljena u Siriji, niti je dječak izgubio roditelje, niti su to pravi grobovi pored njega.

Fotografiju je načinio Abdul Aziz al Otaibi, 25-godišnji saudijski fotograf koji je u blizini grada Janbu pravio slike za umjetnički projekat. Kao model mu je poslužio sin njegove sestre, a svoje fotografije je postavio na Facebook u prvoj polovini januara.

- Nije tačno da moja slika ima bilo šta sa Sirijom. Šokiran sam kako su ljudi izvrnuli njeno značenje – kazao je Otaibi kada su mu se obratili za objašnjenje.

Amerikanac koji je prešao na islam i čiji je Twitter nalog @americanbadu, objavio je sliku navodeći da su dječakove roditelje ubile trupe Bašara al Asada. Slika je počela brzo da se širi Twitterom, pogotovo među džihadistima, što nije čudno s obzirom na to da @americanbadu ima više od 187.000 pratilaca. Kada mu se Otaibi obratio sa zahtjevom da ispravi potpis, dobio je nevjerovatan odgovor.

- Zašto jednostavno ne zaboraviš na to i kažeš da je slika iz Sirije i dobiješ nagradu od Boga. Pretjeruješ – stajalo je u odgovoru, a slika je ubrzo potom uklonjena.

Izvor:Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.