x

Istina o smrti Irme Aljević

Mnogi portali su plasirali netačne informacije o misterioznoj smrti Irme Aljević, mlade sarajevske studentice i kćerke glumca Harisa Aljevića Gige.

Novine i mediji su plasirali različite priče, a i pogrešno interpretirali određene činjenice. Evo vam za sada jedina i prava istina...

Njeni roditelji su bili u Azerbejdžanu, a ne u Afganistanu kako su mediji pisali. Naime, njen otac radi u Azerbejdžanu, a majka Svetlana i sestra su otišle u posjetu Harisu Aljeviću. Irma je ostala u Sarajevu, jer je trebala prikupiti dokumentaciju za nastavak školovanja u Beču.

Dakle, Irma je u petak iz grada stigla kući nešto prije 24 sata i tu istu noć kćerka poznatog glumca nije dočekala jutro, nego je iznenada preminula. Irma je pronađena tek u nedjelju u 11:30.

Nakon što se nikome nije javljala, i pored dogovora za Novu godinu (prijatelji su je cijelu subotu pokušavali dobiti na mobilni telefon, slali poruke, te se Irmin telefon usljed potrošnje baterije ugasio), u nedjelju su već svi bili zabrinuti. Prve januarske noći Haris Aljević se javio iz Azerbejdžana i zamolio Irmine drugove da provale u stan, jer je to bila posljednja opcija.

Prvo su Irmina dva prijatelja pozvala policiju koja nije imala nalog da uđe u stan, tako da su oni prvo ušli u dom Aljevića, pronašli Irmu, pa tek onda su službenici MUP-a KS obavijestili Hitnu službu, sudske vještake, te je napravljen uviđaj. Njen Facebook profil nije bio otvoren, laptop je bio ugašen, kao i Irmin iPhone.

Prijatelj koji ju je pronašao nam je ispričao da je Irma bila veoma vedra osoba, naročito tih dana, jer se radovala odlasku u Beč gdje je željela nastaviti svoje školovanje.

Ovo je samo nastavak priče koju smo željeli tačno objaviti, bez prejudiciranja i netačnih navoda. 

Obdukcija tijela je izvršena, uzorci su poslati na analizu, a ljekari tvrde da na tijelu nema znakova zlostavljanja. Tačni nalazi će se znati za tri sedmice koliko treba da se izvrši kompletna analiza uzoraka.

 

izvor: source.ba/ekskluziva.ba