x

Istraživači otkrili kako možete postati milioner!

Stanley i Danko su svoja istraživanja pretvorili u knjigu ``Milioner iz komšiluka“ (The Millionaire Next Door) u kojoj možete da saznate sve detalje o tome kako na najlakši i najsigurniji način da dođete do bogatstva i koje su to osobine koje povezuju sve milionere.

Žive ispod svojih mogućnosti 
 
Prva zajednička osobina bogataša je da su štedljivi. Oni žive ispod svojih mogućnosti, tačnije troše manje nego što zarađuju. Polovina milionera uopšte ne živi u skupocjenim kućama, već u sasvim prosječnim. Druga polovina koja živi u zaista velikim domovima tamo se preselila tek kada su napravili stvarno ozbiljne pare. Zajedničko im je da kažu da će radije sačuvati novac nego ga potrošiti na luksuz. 
 
Ne troše novac 
 
Možda to djeluje neobično, ali rijetko kada ćete vidjeti bogataša koji nosi odijelo od 5.000 dolara, ima ogromnu jahtu ili skupe automobile. Zapravo većina će kupovati na rasprodajama i cjenkati se za sitnice. Čak i ako imaju milione na računu. 
 
Rade za sebe 
 
Najveća šansa da ćete se obogatiti je ako radite za sebe, tačnije imate svoju firmu. Takođe, važno je da volite svoj posao i budete stvarno posvećeni projektu. 
 
Pažljivo planiraju 
 
Većina milionera veoma pažljivo planira svoje rashode i investicije. Često će tražiti savjet prijatelja, kolega, zaposlenih, stručnjaka iz određenih oblasti. 
 
Nisu najbolji 
 
Thomas Stanley i William Danko kažu da je zanimljivo da uspješni preduzetnici po pravilu nisu bili najbolji u školi i na fakultetu. Neki su čak i odustali od školovanja kako bi pokrenuli posao. 
 
Sami su sebe ``stvorili“ 
 
Većina milionera nije naslijedila porodične pare već su ih sami napravili. Takođe, oni smatraju da ne bi trebalo da djeci ostave sve bogatstvo već je dovoljno da im pruže obrazovanje kako bi sami mogli da se izbore za svoje uspjehe.

Izvor: 24sata.info/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.