x

Italdesign predstavio novu marku automobila!

Jedan od poznatijih dizajnera i konstruktora iz Italije za nadolazeći auto sajam razvija nešto posebno. O čemu je riječ?

Ako do sada nikad niste čuli za Italdesign nekoliko riječi o njima. Riječ je o tvrtki osnovanoj 1968. godine koja se može svrstati u sam vrh proizvođača dijelova i konstruktora u auto industriji. Do sada su surađivali s gotovo svim poznatim proizvođačima automobila, a neki od njih su Ferrari, BMW grupa, VW grupa, PSA grupa, FCA grupa i mnogi drugi.  U osnovi se bave dizajnom, razvojem koncepata, inženjeringom, analizom i testiranjem, odnosno različitim kalkulacijama. Krenimo na temu.

 

U svoj već ionako velik portfelj, Italdesign će uvrstiti još jednu marku kodnog naziva „Italdesign Automobili Speciali“ , a koja bi trebala biti predstavljena na  sajmu u Ženevi. Radi se o vozilima koja će biti proizvedena u vrlo malim serijama, a koja će biti namijenjena svim tržištima svijeta.

 

Na svojim službenim stranicama prije nekoliko dana predstavljen je navodni prvijenac već spomenute marke. Italdesign navodi kako se radi o modelu čija je karoserija izrađena od aluminija u kombinaciji s karbonskim vlaknima, a performanse koje razvija su zaista zadivljujuće. 5.2 litreni V10 motor do stotke ubrzava za 3.2 sekunde uz ograničenje maksimalne brzine na 320 km/h. Navodno će biti proizveden u samo 5 primjeraka, a njegovo ime je za sada još tajna.

 

Inače, Italdesignu to nije jedini projekt. Uprava za sada sve projekte drži tajnom, a koja će biti navodno otkrivena nakon već spomenutog sajma. Uz novu marku, tvrtka je nedavno predstavila svoj novi logo, a koji je bio inspiriran jednim gradom u Italiji.

 

Pošto se većina proizvođača automobila okreće svom, internom odjelu dizajna, tvrtke poput Italdesigna sve više tonu u probleme i primorane su razvijati svoje vlastite automobile. Glavni i odgovorni, Joerg Astalosch napominje kako tvrtka koju vodi može bez ikakvih problema odgovoriti na taj trend i sama proizvesti malu seriju automobila namijenjenu kolekcionarima.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.