x

Ivanovićeva četa večeras napada Veliku Britaniju!

Poslije kontrolnih turnira u Sarajevu i u Trstu, te dugih priprema, košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje prvi nastup u kvalifikacijama za Eurobasket koji će se održati naredne godine. Gdje? To još niko ne zna.

Izabranici Duška Ivanovića su jučer otputovali ka Londonu, prijestolnici Velike Britanije, protivnika sa kojim će večeras odmjeriti snage.

Nakon osvojenog turnira u Sarajevu u konkurenciji Bjelorusije, Italije i Crne Gore, na takmičenju u Trstu Zmajevi su doživjeli tri poraza, uz ne pretjerano kvalitetnu igru. Veliki broj poena protivnika dao je signal Ivanoviću da odbrana nije dovoljno dobro radila svoj posao, obzirom da je naš selektor jedna od onih stručnjaka koji igru svog tima baziraju na jakoj odbrani.

 

Naš nacionalni košarkaški tim jučer je svoj posljednji trening pred susret sa Britancima obavio u Cooper BoX Areni, objektu u kojem su se tokom Olimpijade 2012 igrale uglavnom utakmice rukometnog turnira, a susret protiv Velike Britanije počinje večeras u 20:35.

Velika Britanija je u svom prvom meču kvalifikacija poražena od Islanda sa 83:70, a iako je bez ključnih igrača koji nastupaju u NBA ligi, Britance treba maksimalno ozbiljno shvatiti.

 

Nakon duela sa Velikom Britanijom, najbolji košarkaši BiH se vraćaju u domovinu, tačnije u Tuzlu, gdje četiri dana poslije igraju svoj meč sa selekcijom Islanda. 

Domaća utakmica protiv Velike Britanije na programu je 24. augusta, dok tri dana kasnije kvalifikacije za Eurobasket završavamo gostovanjem na Islandu.


Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.