x

Ivica Osim progovorio o stanju u redovima Zmajeva!

Burne i oprečne reakcije izazvao je Mrežin prilog o lošoj klimi unutar naše fudbalske reprezentacije. Nadamo se da će svi shvatiti otvorenu i dobronamjernu poruku, piše sajt Federalne televizije. Mnogo je navijačkih emocija uloženo u ovu ekipu da bi pojedinci sve uništili zarad vlastite sujete. Zna to i Ivica Osim.

Što se Brazila tiče, Ivica Osim je kazao kako naši igrači mogu tamo da izgube, ali ne i da se ponašaju kao na utakmici s Egiptom.

BiH je zahvaljujući njima postala jedan fudbalski brend i dobro bi bilo da ostane tako. Teško se došlo do toga, potrošeno je 5-6 selektora – neka se igrači pitaju zašto”, poručio je Osim.

Mislim da igrači ne mogu da se požale na Sušića nimalo – on pokušava pošteno raditi, da svako dobije šansu… Ova reprezentacije je jedna od najmlađih – to je budućnost. Nije na igračima da vode politiku – ako im se nešto kaže, treba da poslušaju, istakao je naš legendarni stručnjak.

Govorio je Osim i o tome da su igrači iskradali se iz hotela na pripremama u Sarajevu. Kazao je i kako je spreman da bude medijator u rješavanju problema, ali kako ga niko nije zvao to da radi.

Nije lako doći lupiti šakom ljudima pred ljudima koji su zaradili veliki novac – to je Safetov problem”, kaže Osim i zaključuje: “Ovo što nam se desilo izgleda preidealno. Sve što nije bilo lijepo prije toga, sad se desilo odjednom i sad ne znamo šta bismo s tolikom srećom”.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.