x

Ivici Osimu uručeno veliko priznanje!

Vlada Japana uručila je Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom legendarnom bosanskohercegovačkom fudbalskom treneru Ivici Osimu, nekadašnjem selektoru Japana.

Ova nagrada se inače dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju fudbala u Japanu i promociju zajedničkog razumijevanja između BiH i Japana.

 

Osim je 2003. godine bio trener JEF Uniteda, s kojim je osvojio Yamazaki Nabisco Kup, a selektor Japana je bio od 2006. do 2007 .godine, no zbog zdravstvenih problema je morao da napusti Samuraje.

 

``Ovo je veliko priznanje, barem ja tako mislim. Nisam trčao za odlikovanjem. To dođe. Nemojte misliti da dođe lako. Nema riječi da se čovjek zahvali. Nemam nikakav recept. Treba raditi, igrati, vjerovati i imati sreće pa doći u ovakvu jednu zemlju. Dug je put. Oni koji se odluče za ovakvo nešto, dugo to traje``, kazao je Osim, prenosi portal Klix.ba.

 

``Naša je nesreća što nemamo one željezne kablove pa da kompletan Japan dovučemo u Jadran. Da malo naučimo i radimo, da budemo Japan donekle``, poručio je nekadašnji igrač i trener Željezničara.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.