x

Iz UAE stiže Zarooq SandRacer 500 GT!

Automobilska kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata počela je proizvodnju automobila SandRacer 500 GT za koji je potrebno izdvojiti 450.000 dolara.

Kupac zauzvrat dobija terenski sportski dvosjed visokih performansi koji je napravljen po uzoru na trkaće automobile koji se koriste na rally-raid utrkama od kojih je utrka Dakar, definitivno, najpoznatija.

 

Zarooq SandRacer 500 GT pokreće centralno smješten 6,2-litarski atmosferski V8 motor koji raspolaže s 525 KS i 660 Nm najvećeg obrtnog momenta, a ``posuđen`` je s polica General Motorsa. Prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se preko 5-stepenog sekvencijalnog mjenjača. Masa automobila iznosi samo 1.300 kilograma, čemu je znatno pomogla činjenica da je karoserija napravljena od karbona.

 

SandRacer je opremljen i podesivim ovjesom, a uz Intrax amortizere razlika između najnižeg i najvišeg rastojanja između podnice i tla iznosi čak 45 centimetara. U standardni dio opreme spadaju sigurnosni kavez, karbonska sjedišta i TFT instrumentna tabla, a kožom obloženu unutrašnjost ``potpisuje`` kompanija Mansory.

 

Prvih 35 kupaca svoje će primjerke dobiti početkom naredne godine, a svaki naredni kupac na automobil će morati čekati šest mjeseci. Iz Zarooqa je stigla i informacija da će SandRacer 500 GT uskoro biti predstavljen u popularnim TV emisijama Top Gear i The Grand Tour.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.