x

Iz čovjeka iz Cazina je govorio džin !

Džini su, prema Wikipediji i prema islamu, nevidljiva duhovna bića, stvorena iz vatre. Oni izgledaju poput ljudi, s tim da su veći, razvijeniji i brži, ali manjih intelektualnih sposobnosti. Poput ljudi, i oni jedu, piju, muškog su ili ženskog roda, sklapaju brakove, razmnožavaju se, obrazuju, s tim da ne grade građevine, niti su razvili ikakvu tehnologiju, gospodarstvo ili umjetnost. Životni vijek im je između 3.000-4.000 godina.

Najčešće, oni nisu za ljude dobri, pa ima onih koji pokušavaju ljude liječiti od ovih i drugih nevolja povezanim sa nevidljivim svijetom uz pomoć časnog Kur`ana koji je, kako su uvjereni muslimani, lijek za sve bolesti, tjelesne i duhovne.

Jedan od te grupe iscjelitelja je i Kemal Fatkić, bivši imam iz Bihaća. Ne znamo niti možemo suditi koliko je Fatkić zaista u stanju iskoristiti ljekovita svojstva Kur`ana, ali je činjenica da je priča koju je ispričao novinaru sarajevskog Dnevnog avaza o svojoj praksi zaista interesantna za pročitati.

Između ostalog, Fatkić tvrdi da je imao slučaj čovjeka iz Cazina “iz koga je progovorio džin”.

- Bio je to za mene nevjerovatan prizor – jezik mu je bio nevjerovatno dug, skoro 20 centimetara – ispričao je Fatkić, koji je kazao da kod njega ne dolaze samo Bosanci, već i drugi, recimo posjetili su ga jedan ugledni sudija i jedan saborski zastupnik iz Hrvatske, tvrdi.

Izvor:doznajemo.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.