x

Izbor za Miss Earth BiH i Slovenije 2012. !

Nakon duže najave u glavnom gradu BiH 18. I 19 maja u Clubu Coloseum i Hotelu Europa, održan je  Beauty Weekand, manifestacija u sklopu projekta Kryolan za Miss Earth BiH, čiji organizator je agencija Metropola Media Sarajevo koja je i vlasnik licence ovog izbora.

Ova manifestacija bila je šesta po redu,a do sada je bila održana tri puta u Sloveniji i dva puta u BiH. Namjenjena je jačanju suradnje i sto boljih odnosa između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, a putem opće prihvaćenog takmičenja ljepote, Miss Earth, te promociji poslovnih partnera.

Beauty weekend se sastojao od  dva takmičarska dana od Talent showa i ocjenivačke modne revije. Predstavilo se 15 djevojaka iz Slovenije i 11 iz Bosne i Hercegovine.

Takmičenja su se jednako bodovala i utiču na konačnu ocjenu, tačnije na finalno takmičenje, koje će se održati u septembru uz direktan prenos TV Pink-a.

Prve večeri u Clubu Coloseum održan je Talent show, gdje su djevojke iz obje zemlje pokazale svoje skrivene talente, kroz glumu,ples , pjevanje ili neki drugi talenat. Najbolja Bosanka po ocjeni žirija bila je Jovana Bilinac koja je pobjedu ostvarila pjesmom Celine Dion, a najbolja Slovenka Dijana Krička, koja je pjevala na bosanskom jeziku pjesmu Dragane Mirković.

Slovenačka poznata grupa Sexplosion uveličala je ovaj dogadjaj.

Druge večeri na ocjenjivačkoj modnoj reviji u apsulutnoj konkurenciji, titulu za Lice Beauty Weekenda Sarajevo 2012 uz ukupno bodovanje iz oba ocjenivačka dana osvojila je  Jovana Bilinac, kojoj se pridruzila i Slovenka Anja Mihelič koja je imala isti broj glasova.  Na reviji djevojke su nosile kupaće kostime Nancy Beachwear iz Slovenije, kolekciju The Lie slovenske dizajnerice Jerneje P. Zhembrovskyy i večernje haljine poznatog bosanskohercegovackog kreatora Adnana Hajrulahović Haad-a.

 Druge večeri nastupala je slovenačka momačka pjevačko plesna grupa „Game over“, koja je organizatoru poklonila i zvaničnu pjesmu manifestacije „Now or never“ i naš pjevač Amir Kazić Leo.                            Sve je prošlo odlično, baš onako  kako smo i planirali. Djevojke su izgledale besprijekorno zahvaljujući Harologi  international team-u i Kryolan kozmetici. Zaista sam prezadovoljna i nadam se da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji.-izjavila je PR projekta Emina Hadžipašić, koja je za Beuty Weekand imala ulogu voditeljice programa.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.