x

Izložba Lane Lončarević: Kostimi iz predstava, serija i filmova na jednom mjestu!

Izložba kostima Lane Lončarević je otvorena u Kriterionu 24. novembra. Primjerci koji su se mogli vidjeti na izložbi su iz perioda 2014.-2016. Kustosica Elma Hodžić je otvorila izložbu, a izložene su i fotografije i kostimi. Pored izložbe, održan je muzičko-scenski performans u kojem su učestvovale balerine iz Bellartea. Cilj performansa je kroz pokret prikazati funkcionalnost kostima. 

Kostimografkinja i slikarica Lana Lončarević rođena je u Sarajevu. Akademsko obrazovanje stekla je na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti. Već niz godina učestvuje u velikom broju likovnih izložbi, samostalnih i grupnih.

 

Uporedo se bavi i kostimografijom radeći na brojnim filmskim, teatarskim i serijskim ostvarenjima poput ``Big sister``, ``Neki novi klinci``, ``Cabaret 2014``, ``Here`s to life``, ``Picigin`` itd. Već tradicionalno učestvuje u manifestaciji Noć muzeja.

 

Izložba kostima u Kriterionu je savršena prilika da se vidi kako to izgledaju kostimi koji su korišteni u predstavama, serijama i filmovima te šta i kako se uopšte ti kostimi čuvaju. Izložba će biti otvorena i naredna četiri dana, a ulaz je besplatan.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.