x

Između dvije vatre ste?!

Vaš partner i vaši prijatelji se ne slažu. Ne samo da se ne slažu, nego se uopšte ne podnose. Da li je možda došlo vrijeme da preispitate svoja prijateljstva, ali i svoju vezu?

Naravno da niko od nas ne želi da izgubi prijatelje, ali ni partnera, pa u nastavku članka možete da pročitate nekoliko savjeta koji će vam pomoći da riješite mogući problem.

 

-    Prije svega trebate da saznate koji je razlog njihovog nepodnošenja. Da li je vaš partner možda ljubomoran što previše vremena provodite sa svojim prijateljima? Da li vaši prijatelji smatraju da ste ih zanemarili otkad imate momka? Na vama je da uspostavite ravnotežu tako da niko ne bude ugrožen. Odvojite dovoljno vremena koje ćete provoditi sa prijateljima, ali isto toliko vremena odvojite i na partnera kako se niko ne bi osjećao zapostavljenim.

 

-    Sagledajte svoja prijateljstva ponovo. Možda se vašem partneru ne sviđaju neki vaši prijatelji, jer on ima utisak da loše utiču na vas. Preispitajte i sebe i svoj prijateljstva. Možda je partner zaista u pravu.

 

-    Možda je potrebno vrijeme da se vaši prijatelji i partner dobro upoznaju. Ništa ne može da ide po planu iz prve. Ponekad je jednostavno potrebno samo vrijeme. Trudite se da zajedno provodite dosta vremena sa partnerom i prijateljima zajedno i možda oni nakon nekog vremena shvate da i nisu tako loši.

 

-    Nije loša opcija i da se dogovorite da vaš partner razgovara sa vašim prijateljima i da kaže šta misli, a tako i oni njemu. Na taj način će jedni drugima reći šta misle o njima i šta im smeta, pa se odnosi nakon toga mogu i popraviti.

 

-    U krajnjem slučaju ne morate ništa raditi na silu. Ako jednostavno ne mogu da se slože, nemojte ih forsirati. Odvojite svoje druženje sa prijateljima od partnera i svi će biti sretni i zadovoljni. Samo se trudite da nikoga ne zapostavite.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.