x

Iznenađujuće stvari koje biste morali izbjegavati u trudnoći!

Trudnoća donosi puno za nositi: težina, strije, otečeni gležnjevi... I bebu, naravno. Međutim, postoje isto tako stvari koje bi bilo dobro izbjegavati. Neke će vas iznenaditi, ali dok zaista razmislite, ima nečeg u tome. Krenimo...

Gledanje televizije

 

Rasplače vas i raznježi svaka scena? Odgovor je u hormonima. Trudnoća donosi pojačane emocije i često može biti razlog sasvim nepotrebnih ispada i osjećaja koji se inače ne bi desili. Naš savjet: izbjegavajte gledanje serija i emisija koje bi vas mogle rasplakati. Odmaknite se od toga i zaokupite vrijeme nečim drugim.

 

Sushi

 

Iako ga možda ne jedete često, mnogi stručnjaci zaključili su da je sushi zapravo jako loša namirnica za trudnice i pripisuju mu jedno veliko NE.

 

Omiljene trgovine s odjećom

 

Ako vaša omiljena trgovina ima odjel za trudnice, tada se zaputite samo tamo. Međutim, i tu leže zamke – pazite da si ne dozvolite pregledavanje odjeće na normalnom odjelu, a kamoli dođete u napast da to isprobavate samo da vidite ``kako vam to stoji``. Pričekajte na ozbiljan šoping dok beba ne stigne. Na ovaj način sami sebe demotivirate, a zapravo je to nešto sasvim normalno.

 

Visoke potpetice

 

Otečeni gležnjevi dovoljan su znak da jednostavno nema smisla ni pogledati kolekciju cipela s visokim potpeticama tijekom trudnoće. Izbjegnite uopće razmišljati o tome i čuvajte ih za prvi izlazaka s curama nakon poroda.

 

Ljude s mišljenjem

 

Svatko, ali baš svatko ima svoje mišljenje. Bilo žena ili muškarac, bilo osoba s djetetom ili bez – uvijek će se naći netko tko će vam imati nešto za reći o trudnoći i tome kako biste trebali odgajati dijete. Da se to ne bi desilo i vama, jednostavno izbjegavajte zlobne ljude, komentare i slično.

 

Govoriti ljudima imena djeteta

 

Puno puta ćete požaliti nakon što ljudima kažete koje ime biste dali svom djetetu. Reakcije su svakakve, a većina njih će vam reći kako je ime prekrasno, iako to možda i ne misle. Dok će drugi početi s pričama zašto je to ime neprikladno i slično.

 

Izvor: zena.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.