x

JAJA KAO LIJEK: Evo kako treba da ih spremite i koristite protiv opasne bolesti!

Istraživanja dokazuju da se kancer, dijabetes i srčana oboljenja mogu spriječiti regulisanjem režima ishrane i ubacivanjem jaja u redovan jelovnik, piše Lepa & srećna.

Mnogi izbjegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola, ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lijek protiv upalnih procesa u tijelu i sprječavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu. Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuvana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.

 

Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri. Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuvati jaja kako biste izbjegli rizik da dobijete salmonelu. Takođe, savjetuje se da tokom poširanja koristite biljno ulje, na primjer, kokosovo.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.