x

JESENSKA POSLASTICA: Ispecite savršeno kestenje u pekari bez imalo muke!

Uz nekoliko korisnih savjeta postat ćete pravi kesten-majstor i izbjeći skupo plaćanje kod prodavača na ulicama.

Pečeno kestenje jedan je od glavnih simbola jeseni na gradskim ulicama i rijetko tko može odoljeti zamamnom mirisu ove poslastice.

 

Da biste ga ispekli kod kuće, nije vam potrebna nikakva velika mudrost, no mnogi to izbjegavaju misleći da je riječ o iznimno kompliciranom poslu. Uz nekoliko korisnih savjeta, postat ćete pravi kesten-majstor i izbjeći skupo plaćanje kod prodavača na ulicama.

 

Za početak, potrebno vam je svježe kestenje i jedan nož. Da se ne biste porezali, uzmite nož sa zupcima kako biste izbjegli ozlijede  i svaki kesten zarežite po širini, sve dok se kora lijepo ne rastvori.

 

Potom prebacite razrezano kestenje u posudu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka na vatri sve dok ne zavrije, a zatim kestenje izvadite iz vode, prebacite u protvanj i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva da se peče 15 minuta.

 

Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjur, prekrijte krpom i ostavite 5 minuta da odstoji. Ovaj trik olakšat će vam njihovo čišćenje. 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.