x

JEZIV ZLOČIN ŠOKIRAO HRVATSKU: Rekao supruzi da nosi toplomjer za njihovog sinčića, a onda je ubio pred roditeljskom kućom!

Dvije mrtve osobe pronađene su u subotu navečer u Vinkovcima ispred kuće u kojoj su živjeli. Tijela su pronađena oko 20 sati pred kućom u vinkovačkoj ulici Hrvoja Vučića Hrvatinića.

Razmirice i nerazumijevanje u braku doveli su do još jedne krvave tragedije iza koje su ostale dvije mlade mrtve osobe i 14-mjesečno dijete bez roditelja. Tragedija se odigrala u subotu, oko 20 sati, kada je Šimun Franić (40) hicima iz pištolja usmrtio svoju suprugu Katarinu Franić (29) s kojom je od osmog mjeseca ove godine bio u brakorazvodnoj parnici.

 

Njihov brak započeo je 17.05. prošle godine poslije čega su ubrzo dobili i sina koji je u trenutku ostao bez oba roditelja. Međutim, očigledno kako nešto unutar braka nije štimalo jer su bračne razmirice započele vrlo brzo. Zajednički život Katarine i Šimuna trajao je sve do nedavno kada se sa sinom vratila u roditeljsku kuću ispred koje je i ubijena.

 

Kada se Katarina vratila roditeljima Šimun je promijenio brave u stanu gdje su živjeli zajedno, a izbacio je iz stana i sve njene stvari. U četvrtak, dva dana prije tragedije, dobili su i poziv na sud. Neposredno prije tragedije Šimun je telefonom nazvao Katarinu i rekao kako želi donijeti toplomjer s obzirom da je sin bio bolestan. Katarina je prethodno uspavala sinčića. Međutim, kada je izašla Šimun je izvadio pištolj, za koji nije imao dozvolu, i sa tri hica usmrtio je ispred roditeljske kuće. Odmah potom počinio je suicid.

 

Doktori Hitne pomoći dolaskom na lice mjesta mogli su samo konstatirati smrt dvoje mladih ljudi.

 

Katarinin brat Josip Romić potvrdio je novinarima da su njegova sestra i Šimun bili u brakorazvodnoj parnici, ali i da se Šimun s tim nije slagao.

 

– Nije joj htio dati razvod. Ne ulazim u to šta se događalo između njih, ali njihov brak nije funkcionirao. Zato je sestra i vratila se kući i zatražila razvod, kaže Josip. Dodaje i kako je Šimun danima zvao Katarinu, slao joj poruke, maltretirao… Nazivao je i ostale članove familije. Ipak, niko nije niti sanjao kako bi sve moglo završiti tragično. Nekoliko dana ranije, 7.10., Šimun je na svome Facebook profilu promijenio profilnu sliku i postavio onu iz ranijih dana na kojoj su njih dvoje sa sinom. To je komentirala i Katarina, koja mu je ostavila dvije poruke: “Pliz, makni tu sliku” i “Daj, makni tu sliku”.

 

Inače, u vrijeme ubistva Katarinina roditeljska kuća bila je prepuna ljudi i djece. Unutra su bili njeni roditelji, ali i sestra sa svoje dvoje djece i šogorica sa svoje troje djece. Tu je bio i njihov sin.

 

– Nismo niti znali da je izašla. Bili smo u kući, a da se nešto događa znali smo kada smo čuli pucnjeve. Tada je bilo kasno, rekao je Josip. Kaže i kako Šimun nije radio, a da se Katarina nakon porodiljskog vratila na posao u školu gdje je radila kao nastavnica Likovne kulture.

 

– Pripremala je i stručni ispit, imala razne planove za malenog i sebe. Sve je sada prekinuto na ovaj način, kaže vidno utučeni Josip. Iz PU vukovarsko-srijemske navode samo kako u evidenciji nemaju zabilježene ranije prijave nasilja u ovoj familiji kao i da Šimun Franić nije imao registriran pištolj.

 

U toku su istražne radnje i vještačenje poslije čega bi se trebalo više znati.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.