x

JEZIVA ISPOVIJEST TAKSISTE IZ LESKOVCA: Starac nije prestajao da plače i kuka, a medicinska sestra ga je ugurala u taksi! Onda je PREMINUO!

Ivan J. iz Leskovca preminuo je u utorak u Urgentnom centru u Leskovcu pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, pošto ga je taksista Nikola Stanojković na poziv medicinske sestre tamo odvezao iz Zdravstvene stanice 2. Prema riječima taksiste, medicinska sestra je nesrećnog čovjeka, koji je trpio jake bolove, neodgovorno ugurala u auto i poslala u bolnicu, umjesto da mu na licu mjesta ukaže pomoć.

- Došao sam na poziv sestre, koja je na grub način čovjeka ugurala u auto i rekla da ga vozim u Urgentni centar. Ne znam kakvo je to tretiranje pacijenta. Trebalo je da se čovjeku ukaže pomoć na licu mjesta i da se zatraži sanitetsko vozilo, a ne da ga strpa u taksi i pošalje dalje. Morao sam da dam gas do daske da bismo što prije stigli - rekao je za Kurir Stanojković.

 

Bilo je tužno slušati ga

 

On dodaje da je pacijent trpio teške bolove, te da se na putu do Urgentnog centra i onesvijestio.

 

- Nije prestajao da plače i kuka. Bilo je zaista mučno i žalosno slušati ga. Žalio se na jake bolove u kičmi i u stomaku. U kolima se i onesvijestio - priča leskovački taksista.

 

Kad su stigli u bolnicu, taksista kaže da nije mogao da računa ni na čiju pomoć.

 

- Pri ulasku u Urgentni centar tražio sam nekoga ko će čovjeka da smjesti na kolica i da ga vozi na liječenje, ali su mi rekli da ne mogu sami da ga podignu. Tu mi je pukao film, te sam uhvatio nesrećnog čovjeka i bez ičije pomoći sam ga smjestio na kolica i odgurao do ambulante - ljut je Stanojković.

 

Nikola je prekjuče oko 17 časova saznao da je nesrećni Ivan preminuo, što je teško podnio.

 

- Bio je živ kad sam ga odvezao u bolnicu. Vidio sam svojim očima. Ne mogu da vjerujem da je ipak preminuo. Obišao sam i njegovu porodicu, koja i dalje ne može da vjeruje šta se desilo - kaže Stanojković.

 

Čeka se obdukcija

 

Načelnik Urgentnog centra u Opštoj bolnici u Leskovcu Miodrag Stojković za portal Jugmedija kaže da je nesrećni čovjek do njih stigao polumrtav.

 

- Uradili smo sve što smo mogli. Reanimirali smo ga, ali uzalud. Čovjek je preminuo. Da je ostao u taksiju još dva minuta, sigurno bi umro još u kolima. O uzrocima smrti može trenutno samo da se nagađa. Samo obdukcija može da ih potvrdi - rekao je Stojković.

 

Zdravstvena stanica 2

„SESTRA ZNA ŠTA RADI“

 

Iz Zdravstvene stanice 2 u Leskovcu kažu da je medicinska sestra postupila profesionalno.

 

- Medicinska sestra je pozvala taksistu zato što je bio bliži centru. Ivan je i ranije imao teška hronična oboljenja, a problem je u tome što se nije na vrijeme javio ljekaru, nego je trpio bolove. Medicinska sestra je iz najbolje namjere pozvala taksi. Ona je iskusna, odgovorna i vrlo stručna žena - rekli su za Kurir juče nadležni u Zdravstvenoj stanici 2 u Leskovcu.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.