x

JEZIVA NESREĆA: Glumac izazvao veliku tragediju!

ZAGREB – Protiv glumca Stojana Matavulja (53) podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je pre pola godine tragično nastradala njegova prijateljica slavna hrvatska glumica Dolores Lambaša.

Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu tereti Matavulja da je u pijanom stanju (vozio je sa 0,66 promila alkohola u krvi), neprospavane noći i umora na auto-putu Lipovac-Zagreb 23.oktobra 2013 izazvao saobraćajnu nesreću.

 

Naime, Matavulj prema optužnici nije usporio i na vrijeme uočio drugo vozilo marke volksvagen polo koje se kretalo u istom smijeru, pa je prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji dio golfa.

 

Od posljedica udara vozilo je sletjelo na travnatu površinu s desne strane puta i prevrnulo se više puta pri čemu je iz vozila ispala hrvatska glumica i tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede od kojih je preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

 

Za krivično djelo za koje se tereti Matavulj prijeti mu kazna od 12 godina robije,ali ona može biti i niža u posebnim slučajevima. Matavuljev advokat je rekao samo da nije dobio napismeno nikakvu optužnicu. On je za portal Scena.hr rekao da će krivicu negirati i da je optužnica neočekivana I da njen sadržaj će osporiti.

 

Izvor:Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.