x

JURILE SU GA SVE SVJETSKE SLUŽBE: Ipak, izdalo ga je ono što je najviše volio! A svi su ga upozoravali na to!

Darko Mladić, sin osuđenog generala, otkriva da je pečatni prsten zapravo poklon koji su mu 1978. godine uručili on, pokojna kćerka Ana i supruga Bosiljka povodom uspjeha u vojničkoj karijeri.

- Jako mu je značio i uvijek ga je nosio, jer je porodični poklon. Mama, sestra i ja smo mu to poklonili kada je 1978. kao prvi u klasi završio komandnu štabnu akademiju. Toliko mu je bio drag da je odbio da ga skine kada su ga početkom rata upozoravali da ga, zbog ogromnog pečata i kamena, u obavještajnim krugovima po njemu raspoznaju. Umjesto da ga skine, počeo je da ga okreće tako da mu kamen bude ka dlanu - ispričao nam je Darko Mladić.

 

On ipak ne vjeruje da ga je upravo ovaj komad nakita odao kada se skrivao prije hapšenja.

 

Ratko Mladić je uvijek nosio zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom.

 

Govorilo se i da je taj prsten bio jedan od glavnih razloga njegovog hapšenja. Naime, kako su ranije objavljivali mediji, policijski doušnik je identifikovao bivšeg generala upravo po ovom detalju. Nakon što je primijećen ovaj detalj, Mladić je brzo lociran u mjestu Lazarevo, a situacija se potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti Mladić.

 

Specijalci su sproveli brzu akciju hapšenja, a Mladić, koji je u kući bio sa rođakom, i nije pružao otpor. Uhapšen je na spavanju, a policija nije naišla na otpor jer nije ni bio naoružan.

 

Inače, Mladić je sa pečatnim prstenom otišao i u pritvor Haškog tribunala. Međutim, nakon određenog vremena ovaj nakit je dao sinu Darku, što su novinari primijetili i objavili.

 

Iako je izvijesno da su službe pouzdano znale gdje se general Mladić skrivao i da je priča o prstenu samo romantizovana medijska konstrukcija, postoje oni koji su i dalje duboko uvjereni da je upravo ova draga uspomena ``kriva`` što je uhapšen.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.