x

Jack Daniel`s proslavio 150.rođendan destilerije u City pubu!

City Pub je sinoć bio premalen da primi sve prijatelje Jack Daniel`s-a koji su došli nazdraviti u čast 150 rođendana ovog viskija. 

Party pod nazivom D150 koji se održao u čast stoljeća i pol postojanja najpoznatijeg američkog viskija, ispunio je sva očekivanja prisutnih.Sjajni momci izSt. Louis band-a iz Beograda, svirajući obrade svjetskih hitova u svom stilu,držalisu publiku na nogama tokom cijele večeri. Tu su bile i vesele hostese koje su dijelile poklone i piće dobrodošlice - Jack s ledom, te koktel majstori koji su fantastičnim koktelima hladili uzavrelu atmosferu.

 

150 godina se ne slavi svaki dan, pa je za ovu priliku Jack obukao novo ruho - nova boca u limitiranom izdanjuispunjena posebnim viskijem- koje će dostojno obilježiti dugu historiju njegove proizvodnje.

 

„Kako bi se dostojno proslavilo 150 godina destilerije u Lynchburgu, gradu koji se nalazi u saveznoj državi Tennessee, Jack Arrnett, glavni distiler Jack Daniel`s-a udružio je snage s bačvarima i predstavio slavljeničko izdanje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dobiven je viski koji se razlikuje od bilo čega što je Jack Daniel’s ikad predstavio, a u njegovu je proizvodnju utkana sva mudrost i iskustvo koje je proslavilo ovu destileriju. Rezultat je vrhunski viski s istim sastojcima kao i Old No.7, ali je pažljivim skladištenjem u bačvama dobivena posebna aroma sa 43% alkohola, u kojoj će uživati svaki zaljubljenik u viski“ - otkrili su iz zastupništva Jack Daniel’s-a za Bosnu i Hercegovinu.

 

U toku je i globalna potraga za bačvom ‘Barrel Hunt’, koja se odvijala i u BIH u 8. mjesecu, a bila je skrivena u Sarajevu. Ukupno je lansirano 150 bačvih sa vrijednim nagradama koječekaju da ih se pronađe. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.