x

Jaguar i jedna posebna serija restauriranih automobila!

Oživljavanje povijesti Jaguaru ne predstavlja problem…

Jaguar i dalje nastavlja s preporođenjem svog legendarnog, prekrasnog i famoznog E-Type Series 1. Baš kao što je priča bila s Land Rover Series 1, Range Rover Classic modelima ili Jaguarom XKSS, JLR Reborn program je usmjeren na restauraciju pažljivo izabranih 10 primjeraka E-Type modela po njihovoj originalnoj specifikaciji iz 1960. godine.

 

Prvi primjerak je Opalescent Gunmetal Grey Series 1 4.2 Fixed Head Coupe koji je originalno izvezen u Kaliforniju u svibnju 1965. godine. Automobil je prešao 125 528 km, prije nego je “umirovljen” 1983. godine. Brojke koje život znače.

 

Tehničari u Jaguar Classic restauratorskom programu nastoje zadržati vozilo što izvornijim, a ključne sigurnosne dijelove zamjenjuju novima iz kataloga Jaguar Classic dijelova. To uključuje i neke nove dijelove karoserije, koji su izvorno rađeni obrnutim inženjeringom, kako bi se uklonila korozija i vratio seksi oblik ove neponovljive karoserije.

 

Umjetnici iz ovog tima toliko su precizni da obraćaju veliku pozornost na detalje poput ispravka mjesta zavarivanja gdje se spajaju novi dijelovi.

 

Tim Hannig, direktor Jaguar Land Rover Classic odjela kaže: “Pokretanje E-Type Reborn programa je iznimno uzbudljiv razvoj za Jaguar Classic. E-Type je najlegendarniji sportski automobil svih vremena, tako da smo oduševljeni što ćemo udahnuti novi život stručno odabranim primjercima za vrlo uviđavne klijente diljem svijeta koji će moći posjedovati ove kreacije te u njima uživati.”

 

U podizanje razine hedonizma za ove sretnike sigurno vjerujemo jer rijetko tko ne bi s ovim automobilom imao osmijeh na licu. Ako kupac želi, u proces restauracije mogu biti uključene nadogradnje iz kasnijih E-Type modela, poput boljeg hlađenja i kočničkih čeljusti sa Serije 2. Prvi Reborn Jaguar E-Type je mamio poglede na Techno Classici na Essenskom Show-u ovog travnja. Cijena mu počinje s oko 2 500 000 kn.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.